BoligJob-fradrag udnyttes ikke

Argumenterne for at forlænge ordningen er ved at være udtømte, siger skatteministeren

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

NORDJYLLAND:Meget tyder på, at ordningen med BoligJobfradrag - også kendt som håndværkerfradrag - er på vej til at forsvinde. Langt færre end ventet har nemlig udnyttet muligheden for at få fradraget, viser tal for 2013, som Skatteministeriet fremlagde fredag.

Da ordningen blev forlænget sidste år, forventede regeringen, at fradraget ville koste omkring 2,6 mia. kr. i 2013. Det endte med kun at blive 1,8 mia. kr.

- Vi er på vej ind i et mere selvbærende opsving, og behovet for fradraget er derfor ikke så stort som tidligere, lyder skatteminister Morten Østergaards (R) bud på en forklaring.

En forlængelse af ordningen vil skabe mindre end 1000 arbejdspladser, vurderer Skatteministeriet, der også peger på, at ordningen er forbundet med et stort spild, da mange boligejere får fradrag for håndværksarbejde, de alligevel ville have udført.

Desuden viser en analyse fra Rockwool Fonden, at ordningen ikke har haft synlig effekt på omfanget af sort arbejde.

- Jeg vil derfor sige det sådan, at argumenterne for igen at forlænge ordningen er ved at være udtømte. Hvis man vil bruge flere milliarder skattekroner på at forlænge en ordning, som hverken har nogen synlig effekt på det sorte arbejde eller er voldsomt effektiv i forhold til at skabe arbejdspladser, så mener jeg, at man har et forklaringsproblem, siger Morten Østergaard.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.