Jerup

Borgermøde i Jerup om salg af naturarealer

Jerup Borgerforening indkalder til møde om kommunens udsalg af Jerup Plantage og Hulsig Hede med mere

Brændt af? At kommunen pludselig annoncerede med salg af Hulsig Hede var ikke en aprilsnar men seriøst ment. Det kom som en bombe for mange borgere og organisationer, som følte sig snigløbet. Arkivfoto: Peter Broen

Brændt af? At kommunen pludselig annoncerede med salg af Hulsig Hede var ikke en aprilsnar men seriøst ment. Det kom som en bombe for mange borgere og organisationer, som følte sig snigløbet. Arkivfoto: Peter Broen

JERUP:Kommunens beslutning om at sælge ud af naturarealerne Hulsig Hede, Jerup og Nielstrup Plantager samt naturområder ved Tinesvej i Skagen og Kæret i Frederikshavn optrådte i februar pludselig i store salgsannoncer.

Uden nogen form for offentlig debat endsige information.

Det kom som en bombe og har skabt stor vrede, blandt andet i Jerup, hvor borgerforeningen har indkaldt til borgermøde i forsamlingshuset tirsdag aften klokken 19-21.

Borgernes adgang truet

- Mange borgere i Nielstrup, Øster Holmen og Jerup synes, det er en rigtig dårlig idé at sælge Nielstrup og Jerup Plantager.

- Det er rekreative skove og områder, hvor dagplejemødre færdes i fredelige og smukke omgivelser, børnene klatrer i træerne og kælker om vinteren, og spejderne lærer om naturen. Alt det er slut, hvis vi sælger til private, siger borgerforeningens formand, Laila Arp.

Borgmester: Ikke sort-hvidt

- Det er ikke så sort-hvidt, som nogen vil gøre det til, siger borgmester Birgit Hansen.

Hun peger på, at kommunen har 1800 hektar jord, og at kommunen ved et salg sikrer offentligheden adgang til naturen.

- Der kan være nogle begrænsning med plukning af bær og overnatning og ophold i naturen hele døgnet, men vi er fortsat en kommune med masser af muligheder for friluftsliv. Endelig ér det ikke besluttet at sælge noget endnu. Vi har ret til at forkaste de bud, der måtte komme, siger Birgit Hansen.

Borgmesteren kan ikke deltage i aftenens borgermøde, da hun for længe siden har aftalt et andet møde. I stedet sender hun to af sine løjtnanter, Anders Brandt Sørensen, formand for plan- og miljøudvalget, og gruppeformand Bjarne Kvist, der også sidder i økonomiudvalget.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.