Frederikshavn

Borgermøde om Kandestederne

Omstridt planer om udbygning af hotel og sommerhuse i unikt naturområde sendes i høring

Planerne om at modernisere Hjorts Hotel og hele området omkring de gamle hoteller i Kandestederne kommer nu i offentlig høring, og 6. januar er der borgermøde om planerne - på Hotel Inger i Hulsig. Foto: Peter Broen

Planerne om at modernisere Hjorts Hotel og hele området omkring de gamle hoteller i Kandestederne kommer nu i offentlig høring, og 6. januar er der borgermøde om planerne - på Hotel Inger i Hulsig. Foto: Peter Broen

KANDESTERNE:6. januar klokken 19 er der borgermøde på Hotel Inger i Hulsig om planerne for udvikling af hotel- og sommerhusområdet i Kandestederne.

Byrådet minus SF sagde onsdag aften ja til at sende planerne i høring fra den 3. december til 21. januar 2015.

Entreprenør og udvikler Jørgen Enggaard fra firmaet A. Enggaard vil modernisere og udvide Hjorts Hotel fra de 31 sengepladser, der er i dag, til 100 sengepladser. Desuden vil ejerne opføre 32 ferieboliger på nabogrunden, hvor Kokholms Hotel ligger i dag, og her skal også udstykkes 10 sommerhusgrunde.

Som tidligere omtalt har planerne skabt store protester blandt nogle af de nuværende sommerhusejere i området, der grænser op til Råbjerg Mile.

Udvikle turismen

Formanden for plan- og miljøudvalget, Anders Brandt Sørensen (S), mener, at planerne passer perfekt til kommunens målsætning om at være en turistkommune, samtidig med at her skal være plads til alle.

- Planerne om sommerhusgrunde til priser, der garanteret vil ligge under de priser, der er i dag, vil demokratisere områdets benyttelse og give en menneskelig diversitet, som afspejler den rummelighed, vi skal have i vores kommune. Vi skal selvfølgelig passe på naturens diversitet og sikre, at byggeriet ikke ødelægger områdets unikke karakter, siger Anders Brandt Sørensen.

Han peger desuden på, at behovet for at udvikle Hjorths Hotel vil skabe tidssvarende faciliteter.

- Det er godt for turismeudviklingen og mangfoldigheden i området, og ved at samle hoteldriften på det ene af de to hoteller

SF siger fra

SF stemte som eneste parti imod planerne.

SF mener, at der en tendens til, at kommunen ukritisk bukker og nejer, hver gang en stor investor kommer med en pose penge.

- Det har vi ses omkring planerne om et badehotel på Grenen og nu igen i Kandestederne, siger Christina Lykke Eriksen (SF), der argumenterede for at finde den rette balance mellem at udnytte og beskytte et unikt og sårbart naturområde.

- Desuden har jeg svært ved at se behovet for flere sommerhuse og hotelsengepladser i området, når belægningsprocenten på Skagens hoteller er nede på 30 procent, siger SF’eren.

K og V: Brug for fornyelse

Peter Nielsen (K) peger på, at der tilbage i amternes tid blev givet tilladelse til 300 sengepladser i området - og har svært ved at få øje på ”det unikke og sårbare område”, som SF taler om.

- Det er en bar græsmark. Os der kan huske Kokholms storhedstid, ved at der var gang i den. Dengang var der også Hotel Kandehus. Nu har vi endelig en investor, der har midlerne, og dermed en chance for at få gang i et kystnært område, der lider under afvikling, siger Peter Nielsen.

Jens Hedegaard Kristensen (S) gør opmærksom på, at investorerne har købt grundene i tillid til de lokalplaner, der ligger, og at kommunen formentlig vil blive mødt med et kæmpe erstatningskrav, hvis de får nej til at gennemføre planerne.

Lars Møller (V) peger på, at planerne passer til kommunens vækstspor turisme og oplevelse, og at turisterhvervet længe har efterlyst fornyelse og modernisering.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden