Lokalpolitik

- Borgmester løber fra aftale

Rikke Karlsson (DF) beder nu Statsforvaltningen gå ind i sag

I Rebild mener byrådsmedlemmerne Rikke Karlsson (DF) og Søren Søe-Larsen, at borgmester Anny Winther (V) har brudt en klokkeklar aftale. 
Arkivfoto: Henrik Bo

I Rebild mener byrådsmedlemmerne Rikke Karlsson (DF) og Søren Søe-Larsen, at borgmester Anny Winther (V) har brudt en klokkeklar aftale. Arkivfoto: Henrik Bo

REBILD:Byrådsmedlem i Rebild Rikke Karlsson beder nu Statsforvaltning gå ind i sagen om mystiske henvendelser til socialrådgiverne i kommunens Center Familie og Handicap.

- Borgmester Anny Winther er løbet fra en klokkeklar aftale. Nu har jeg ikke andre muligheder end at bede Statsforvaltningen undersøge sagen til bunds, siger Rikke Karlsson.
Hun mener, at borgmesteren har brudt en aftale, som skulle have renset Rikke Karlsson for mistanke i sagen, som tog sin begyndelse tilbage i juni.
Her fortalte direktør Flemming Hansen økonomiudvalget, at en politiker havde henvendt sig til rådgiverne og stillet spørgsmål om hans ledelse af centret siden fyringen af Søren Kjær i april.
Siden har mistanken klæbet til Rikke Karlsson, som ikke har kunnet få den dokumentation for direktørens påstand, som hun har krævet siden juni.

En aftale under otte øjne

I oktober indvilligede Rikke Karlsson i at deltage i et møde med borgmester Anny Winther (V), viceborgmester Helle Astrup (S) og Oplandslistens Søren Søe-Larsen. Sidstnævnte fordi han også har krævet dokumentation i sagen.

- For en gang skyld viste jeg borgmesteren den tillid, at vi kunne lave en aftale, hvilket vi gjorde på det møde, siger Rikke Karlsson.
De fire blev ifølge Rikke Karlsson enige om følgende udtalelse:
”Sagen er undersøgt. Der er på dette grundlag ikke fundet belæg for at konstatere, at en politiker har kontaktet socialrådgivere i forvaltningen.
Sagen betragtes herefter at være afsluttet.”
- Vi aftalte den formulering, fordi det ville rense mig for mistanke. Det var hele formålet, siger Rikke Karlsson.

Klart brud på aftalen

Den aftalte formulering stod godt nok i pressemeddelelsen, som blev sendt ud efter økonomiudvalgets møde.
Men Rikke Karlsson konstaterer, at der er tilføjet endnu et afsnit i pressemeddelelsen uden hendes vidende:
”Undersøgelsen viser, at to medarbejdere fra Center Familie og Handicap, i fortrolige mails til direktør Flemming Hansen, har bekræftet, at de har informeret direktøren om henvendelser fra politiker til kolleger i centret,” står der i pressemeddelelsen.
Rikke Karlsson mener, at det ekstra afsnit fastholder mistanken mod hende.
- Jeg bliver jo på ingen måde renset med den formulering. Tværtimod forstærker det nærmest mistanken om, at jeg har ringet, men så efterfølgende lavet en lokumsaftale med tre andre politikere om at lukke sagen.
- Jeg må konstatere, at den tillid, jeg viste borgmesteren, er blevet brudt, og derfor har jeg skrevet til Statsforvaltningen og bedt om, at de undersøger sagen, siger Rikke Karlsson.
Oplandslistens Søren Søe-Larsen bekræfter Rikke Karlssons udlægning af forløbet og den aftale, der blev indgået.
- Det her er det største aftalebrud, jeg har oplevet fra borgmesterens side, siger han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.