EMNER

Borremose genindviet af folk og fæ

Kreaturer var med på en lytter, da ny formidling af jernalderlandsby blev præsenteret

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

65 mennesker og lige så mange kreaturer fulgte genindvielsen af Borremose med ny formidling. Foto: Michael Koch

HIMMERLAND:Voldgraven omkring jernalderlandsbyen Borremose var ved at gro til, adgangsvejen til et af Himmerlands mest særprægede fortidsminder var nærmest ufremkommelig, skiltene gamle og det hele så - som museumsdirektør Lars Christian Nørbach udtrykte det i sommer: rærligt ud.

Men det er der rådet bod på med udsigtsplatform, ny adgangsvej, ryddet oldtidsvej og nyopgravet voldgrav og nye skilte.

Alt det nye er lavet i samarbejde mellem to museer og to kommuner og Kulturstyrelsen, der har fået ca. en halv million kr. til alle nyskabelserne fra en donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney-Møllers Fold til almene formaal.

Nyskabelserne blev genindviet fredag eftermiddag med taler af borgmester Knud Kristensen, Vesthimmerlands Kommune og Lene Aalestrup, Rebild Kommune i overværelse af 65 mennesker og lige så mange kreaturer, der nysgerrigt fulgte med.

Publikum fik en guidet tur til fæstningen og kunne lune sig med frisklavet jernaldergryde, serveret af kjøgemesteren fra Lindholm Høje, Jesper Lynge og nybrygget bølleøl fra Vesterbølle.

Jernaldersmeden Jens Jørgen Olesen fra Thy var også med til at gøre genindvielsen autentisk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.