Bosted for nye forældre er gået konkurs

Slut med at søge hjælp hos Mor- Barnhjemmet i Saltum

Morten Brændstrup
Familier i Nordjylland skal nu ud af regionen for at komme på et lignende tilbud som Mor- Barnhjemmet Saltumhus. Her var det i efteråret lille Marcos forældre, der nød godt af opholdet. Arkivfoto: Mette Nielsen
Familieliv 5. januar 2018 08:36

SALTUM: Efter at have rådgivet udsatte forældre siden 2015, har Mor- Barnhjemmet Saltumhus været nødsaget til at dreje nøglen om og erklære sig konkurs.

- Det kunne ikke længere køre rundt med den lave belægning, siger Helle Jørgensen, tidl. direktør for stedet.

Mor- Barnhjemmet Saltumhus var en privat virksomhed og det eneste sted i Nordjylland, hvor man tilbød længere ophold af forældrevejledende karakter. Det skal tænkes som skridtet før anbringelse af barnet.

Hensigten med bostedet var, at man kunne komme i en periode på typisk tre til fem måneder og få kvalificeret hjælp til at varetage forældrerollen.

Da hjemmet lukkede i december, var der kun to familier på stedet, og der var ikke umiddelbart udsigt til flere.

Tidligere har belægningen ellers været god. Så sent som i sommer var Mor- Barnhjemmet ude med et positivt regnskab, men derfra gik det ned ad bakke.

- Vi fornemmer, at der er besparelser på børne- og familieområdet blandt nordjyske kommuner, siger Helle Jørgensen.

- Og så var det jo sidst på året, vi lukkede. I den periode vil kommunerne generelt spare.

Hun tilføjer, at hun ikke mener, det var kvaliteten i Saltumhus, der var problemet: Kommunerne har i stedet valgt en billigere model, hvor familierne får rådgivning i hjemmet.

Diane Aarestrup (S) er næstformand i social- og sundhedsudvalget i Jammerbugt Kommune, og så var hun indtil for nylig bestyrelsesmedlem i Mor- Barnhjemmet Saltumhus. Hun begræder tabet af bostedet og lover samtidig, at ingen af den grund bliver glemt.

- Jeg vil ikke sige, at Saltumhus er lukket pga. besparelser. I Jammerbugt har vi i stedet lavet indsatser selv, hvor man leverer en styrket indsats i borgernes hjem, siger Diane Aarestrup.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...