Bosted for nye forældre er gået konkurs

Slut med at søge hjælp hos Mor- Barnhjemmet i Saltum

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Helle Jørgensen var direktør for Saltumhus, da det lukkede. Hun frygter, at lukningen i sidste ende bliver dyr for kommunen. Arkivfoto: Mette Nielsen

SALTUM:Efter at have rådgivet udsatte forældre siden 2015, har Mor- Barnhjemmet Saltumhus været nødsaget til at dreje nøglen om og erklære sig konkurs.

- Det kunne ikke længere køre rundt med den lave belægning, siger Helle Jørgensen, tidl. direktør for stedet.

Mor- Barnhjemmet Saltumhus var en privat virksomhed og det eneste sted i Nordjylland, hvor man tilbød længere ophold af forældrevejledende karakter. Det skal tænkes som skridtet før anbringelse af barnet.

Hensigten med bostedet var, at man kunne komme i en periode på typisk tre til fem måneder og få kvalificeret hjælp til at varetage forældrerollen.

Da hjemmet lukkede i december, var der kun to familier på stedet, og der var ikke umiddelbart udsigt til flere.

Tidligere har belægningen ellers været god. Så sent som i sommer var Mor- Barnhjemmet ude med et positivt regnskab, men derfra gik det ned ad bakke.

- Vi fornemmer, at der er besparelser på børne- og familieområdet blandt nordjyske kommuner, siger Helle Jørgensen.

- Og så var det jo sidst på året, vi lukkede. I den periode vil kommunerne generelt spare.

Hun tilføjer, at hun ikke mener, det var kvaliteten i Saltumhus, der var problemet: Kommunerne har i stedet valgt en billigere model, hvor familierne får rådgivning i hjemmet.

Diane Aarestrup (S) er næstformand i social- og sundhedsudvalget i Jammerbugt Kommune, og så var hun indtil for nylig bestyrelsesmedlem i Mor- Barnhjemmet Saltumhus. Hun begræder tabet af bostedet og lover samtidig, at ingen af den grund bliver glemt.

- Jeg vil ikke sige, at Saltumhus er lukket pga. besparelser. I Jammerbugt har vi i stedet lavet indsatser selv, hvor man leverer en styrket indsats i borgernes hjem, siger Diane Aarestrup.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.