Bosted vil fejre med hele Haverslev

Bækkebo vil dele sin fødselsdagsfest med hele byen

Fra dengang, der blev gjort klar til åbningen af den nye butik. Michael Møller Larsen og Tina Mikkelsen skal nu også i gang med forberedelserne til 25 års fødselsdagen. 		Foto: Grete Dahl

Fra dengang, der blev gjort klar til åbningen af den nye butik. Michael Møller Larsen og Tina Mikkelsen skal nu også i gang med forberedelserne til 25 års fødselsdagen. Foto: Grete Dahl

HAVERSLEV:Man skulle tro, at åbningen af en butik for æg og brugskunst havde taget pusten fra både beboere og personale på bostedet Bækkebo i Haverslev. Men nej.

Stedet - der også er dagtilbud for voksne autister - har nemlig en dato i august at se frem til, der er så vigtig, at man dårligt kan forbigå den uden fest.

Den 22. august fejrer man nemlig 25-året for Bækkebos åbning, og udover at mindes de mange oplevelser, man har fået gennem det kvarte århundrede, så vil man også fejre det ved at dele glæden med dem, der er nærmest: Beboerne i Haverslev By.

- Vi fejrer det blandt andet ved at invitere Cirkus Krone til byen for at give forestilling. Og her har vi tænkt os at give en hel forestilling til borgerne i Haverslev som tak for godt naboskab gennem årene, fortæller forstander Hans Palmgren.

Han får i øvrigt noget ekstra at fejre på dagen. Han har nemlig været forstander på stedet gennem alle årene, så han kan formentlig godt få et ekstra stykke kage på dagen.

Ikke mindst fordi formanden for bestyrelsen også har 25 års jubilæum på sin post. Det er den tidligere direktør for Nørager Mejeri, Tage Christiansen, der også var en stor drivkraft i bostedets skabelse.

Ansatte bliver i jobbet

Så lang og ubrudt tjeneste er ikke helt almindeligt mere, men Hans Palmgren kan også fortælle om et dejligt arbejdssted, hvor der også er stor opbakning fra de øvrige ansatte:

- Det er dejligt at kunne følge udviklingen af vores beboere og stedet. Og jeg kan se, at vi har mange blandt personalet, der har været her længe. Over halvdelen har været på Bækkebo i over 12 år, har Hans Palmgren gjort op.

noget der er ekstra værdifuldt, når man arbejder med autister, der er afhængige af en forudsigelig hverdag for at fungere godt.

Stor udvikling

Bækkebo blev i 1989 skabt for at give unge autister fra området mulighed for at flytte hjemmefra ligesom deres jævnaldrende.

De første fire år var der fire beboere. Siden har man udvidet i flere omgange, så man i dag er oppe på at have 14 beboere med autisme og lignende udviklingsforstyrrelser samt et dagtilbud for fire autister.

Det sidste foregår i værksteder, der også er kommet til i årenes løb, og som nu forsyner den nye butik med brugskunst der supplerer leverancerne af æg fra 20 høns.

Der er godt 30 ansatte på Bækkebo, hvor beboerne rækker fra meget selvhjulpne til at kræve pleje i et vist omfang.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.