Brændt lastbil fjernet fra E45

Sættevogn på lastbil brændt på motorvejen syd for Støvring - oprydning varede til efter klokken 20 - opdateret kl. 20.22

8
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

STØVRING:Det nordgående spor på motorvej E45 var det meste af torsdag eftermiddag er spærret for trafik mellem afkørslen Støvring syd og rasteplads Himmerland Øst.

- Vi fik klokken 15.39 melding om en lastbil, hvor der er gået ild i sættevognen, fortæller vagtchef Per Jørgensen, Nordjyllands Politi.

Branden blev slukket, men oprydningen og fjernelse af den udbrændte sættevogn stod på helt frem til efter klokken 20 torsdag aften. Det betød, at der på tidspunkter var helt op til 15 kilometer kø i det nordgående spor på motorvejen.

- Vi måtte holde det ene spor spærret så lang tid, fordi der skulle rekvireres en container, som den udbrændte lastbil kunne fragtes væk i, forklarer vagtchefen.

Holdt i nødspor

Lastbilen holdt og brændte i nødsporet, så røgen fra branden drev ind over motorvejen, og det var i første omgang årsag til, at politiet valgte at lukke det nordgående spor helt.

Men efter nogle timers total spærring af motorvejen åbnede politiet et spor, og motorvejen blev altså først åbnet helt efter klokken 20.

- Færdselspolitiet omdirigerede trafikken til den gamle hovedvej A10, så der var lidt trængsel ind gennem Støvring, siger vagtchefen.

Han oplyser, at et spor blev åbnet klokken lige godt 17.

- Brandstedet kunne fra da af passeres med forsigtighed, forklarer vagtchefen.

Møbeltansport

Han oplyser, at lastbilen tilsyneladende fragtede møbler, som var let antændelige.

- Vi kan med næsten hundrede procents sikkerhed sige, at brandårsagen er en kortslutning eller fejl på elnettet i en truck, der hængte bag på lastbilens sættevogn. Lastbilens chauffør blev således stoppet af chauffører fra andre bagved kørende lastbiler, som havde opdaget, at der kom røg ud fra trucken, forklarer Per Jørgensen.

Chaufføren på møbeltransporten kørte derfor ind i nødsporet. Da han stod ud og kiggede efter, brød ilden ud i lys lue, og sættevognen udbrændte.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden