Brand på gård: To grise døde - kalve aflivet

Ild i varmelampe gav masser af røgudvikling på gård ved Klarup

Arkivfoto <i>Foto: Torben Hansen</i>

Arkivfoto Foto: Torben Hansen

KLARUP:To grise og to kalve måtte lade livet, da der søndag eftermiddag ved godt15-tiden udbrød brand i en stald på en gård på Romdrupholmvej ved Klarup.

- Der var gået ild i en varmelampe, som faldt ned i noget halm. Der gik ild i halmen, og det gav en masse røgudvikling, forklarer indsatsleder Peter Reinau, Beredskabscenter Aalborg.

Beredskabscenter Aalborg fik med otte mand og et fuldt slukningstog hurtigt kontrol med branden, men kunne ikke hindre, at de to grise døde i branden.

- Der var også to kalve - begge cirka et halvt år gamle krydsninger af holstener og fransk blå-hvidt kvæg - og de blev efter en vurdering fra en tilkaldt dyrlæge aflivet, da de havde taget for meget skade af røgen, siger Peter Reinau, der efter en god halv times arbejde og lidt efterslukning sammen med sine brandfolk kunne vende retur til beredskabscenteret i Aalborg.

Ifølge vagtchef Bruno Brix, Nordjyllands Politi havde ejeren forsøgt at slukke ilden selv og derved fået noget røg i lungerne, så han blev kørt en tur omkring Aalborg Universitetshospital til et tjek for røgforgiftning.

Der er ifølge politiet ikke sket skader på selve staldbygningen, men nogle materialer brugt til at adskille grise og køer er brændt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.