Brandstiftelser

Brande i Aalborg Øst efterforskes nu under ét

Politiet savner gennembrud i sag om mange påsatte brande

Et pizzeria udbrændte, og indgangentil en spillehal blev kraftigt beskadiget ved en påsat brand på Saltumvej i Aalborg Øst i september. Arkivfoto: Jan Pedersen

Et pizzeria udbrændte, og indgangentil en spillehal blev kraftigt beskadiget ved en påsat brand på Saltumvej i Aalborg Øst i september. Arkivfoto: Jan Pedersen

AALBORG:Det seneste halve år har Aalborg Øst været hærget af mindst et dusin påsatte brande, hvor det ikke alene er gået ud over flere end en håndfuld parkerede biler.

Der er også blevet sat ild til butikker i september, et skur ved en DUS i oktober og senest blev der natten til søndag 10. februar med molotovcocktails sat ild til to kolonihavehuse på Budumvang.

Desuden mislykkedes forsøget på at ødelægge Fritidscentret Smedegården 19. september, da væsken i en molotovcocktail tørrede ud, inden ilden fik fat.

Kendetegnende for de fleste af brandene er, at der har været benyttet molotovcocktails.

Efterforskning samles

De mange påsatte brande har fået Nordjyllands Politi til at samle efterforskningen under ét hos afdelingen for personfarlig kriminalitet.

- Vi kan ikke sige at der er en sammenhæng mellem brandene, men vi efterforsker det, siger politikommissær Lars Nørskov Jørgensen, der er leder af afdelingen.

Han lægger ikke skjul på, at politiet mangler et gennembrud i sagen.

Overvågning og tekniske spor

Henvendelser fra vidner, tekniske spor og ikke mindst overvågningsfotos har givet politiet en del materiale at arbejde videre med.

- Vi er stadig i den fase, hvor vi arbejder med de tekniske spor, ser nærmere på personer og undersøger om der en sammenhæng mellem brandene, siger politikommissæren.

Han vil ikke kommentere på de oplysninger, der er hentet fra overvågningen.

Flere vidner

Videoovervågningen er fra de påsatte brande af et pizzeria og en spillehal i butikscentret på Saltumvej natten til 12. september, hvor der skete store skader, og pizzeriaet udbrændte.

Politiet efterlyser flere vidner.

- Vi vil meget gerne have henvendelser fra folk, som ligger inde med viden om brandene, siger politikommissæren.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst