Brande kan få huslejen til at stige

Påsatte brande i Aalborg Øst kan have større indvirkning på området - i Albertslund steg huslejen

Formanden for boligforeningen Vanggaarden, Laila Thomsen, ærgrer sig over brandene i Aalborg Øst. De afspejler ikke hverdagen i bydelen, mener hun. Arkivfoto: Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

Formanden for boligforeningen Vanggaarden, Laila Thomsen, ærgrer sig over brandene i Aalborg Øst. De afspejler ikke hverdagen i bydelen, mener hun. Arkivfoto: Lars Pauli Lars Pauli

AALBORG:Der er ikke kun usikkerhed efter en række påsatte containerbrande i Aalborg Øst - der er også ærgrelse. For det, de fleste beboere mener, er drengestreger, har større konsekvenser end udbrændte containere og beskadigede lejligheder.

- Det er jo et fantastisk område at bo i. Vi har lige fået styr på kriminaliteten og et uheldigt klientel, så det er synd og ærgerligt med disse brande, siger formanden for boligforeningen Fjordblink, Viola Ørbæk.

Det billede kan Laila Thomsen, formand for boligforeningen Vanggaarden, bekræfte.

- Der sker et fantastisk arbejde i Aalborg Øst, og det er ærgerligt, at nogle enkelte ødelægger det. Brandene afspejler ikke den dagligdag, vi oplever, siger hun.

Laila Thomsen er bange for, at den opmærksomhed brandstifterne har fået, vil inspirere andre. Den frygt deler hun med formændene for de andre store boligforeninger i området. De håber, at der snart vil komme ro på igen i bydelen.

- At man ikke kan være rolig og tryg i sit hjem er ikke i orden, siger hun.

Forsikringssmæk

I Albertslund oplevede beboerne på et halvt år 140 påsatte brande, der især er gået ud over biler og containere, men også en skole brændte.

I alt er det blevet til store materielle skader. Det har fået forsikringsselskaberne til at hæve præmien i området med 115 procent. Regningen er sendt videre til lejerne, der nu skal betale 100 kroner mere i husleje om måneden Formændene for Fjordblink og Vanggarden håber ikke, det når dertil for Aalborg Øst. Der har i alt været 68 udrykninger til brande i år, hvoraf et ukendt antal har været påsatte.

- Hvis der skal være huslejestigninger, skal det jo gerne være, fordi lejerne får noget mere for pengene. Det vil komme til at ramme os alle, uanset hvor i Aalborg Øst ildspåsættelserne foregår. Det ville vi være meget kede af, siger Viola Ørbæk fra Fjordblink.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.