Bred opbakning til stor sportsevent

Efter en weekend med brainstorming bakker 20 foreninger op om et ugelangt arrangement med sport og motion næste sommer i Hjørring

På messen i Vendiahallen gav Mark Olesen og Martin Isbak den gas på cyklerne. De ser frem til en stor event med triathlon i Vendsyssel. Foto: Bent Bach <i>Bent Bach</i>

På messen i Vendiahallen gav Mark Olesen og Martin Isbak den gas på cyklerne. De ser frem til en stor event med triathlon i Vendsyssel. Foto: Bent Bach Bent Bach

HJØRRING:Alt tyder på, at der efter en weekend med workshop, brainstorming og motionsmesse i Vendiahallen er skabt bred opbakning til en større sport og motionsevent i Hjørring Kommune næste sommer.

HjørringNU har forsøgt at føre foreninger og erhvervsliv sammen om ideen.

- Det afgørende er at få det forankret og få interesserede til at ansvar. For det er en meget stor opgave at løfte sådan et arrangement, siger procesleder i HjørringNU, Jens Beermann.

Hele uge 24

Helt konkret er det planen, at Trivendia skal løbe af stablen i hele uge 24 med masser af aktiviteter for alle aldersgrupper de enkelte dage. Det skal så kulminere med en triathlon om lørdagen, hvor hele kommunen bliver inddraget. Der kan blive svømning i havet ved Tversted, cykling gennem hele kommunen og løb i og omkring Løkken.

Meget mere end triathlon

- Men det bliver også alt muligt andet end triathlon. Golf og kroket for ældre, motionsløb og skating for børn. Vi vil forsøge at ramme alle aldersgrupper, lover Jens Beermann

Arrangementet skal tiltrække deltagere fra hele landet, Norge og Sverige, og samtidig få det til at rykke i benene på flere af kommunens egne borgere.

- Der er mange eksempler på, at den slags arrangementer kan få flere til at dyrke motion og dermed styrke sundheden i befolkningen, siger diskoteksejer Per Møller, der står bag en ny forretning med Triathlon-udstyr, Mimoto, der snart åbner på P. Nørkjærs Plads.

Grundlovsløbet, Hirtshals Mini Triathlon og Cost To Cost løbet næste weekend med 800 deltagere er allerede gode eksempler på, at velorganiserede arrangementer med motion kan skabe en bølge og markedsføre området.

- Vi skal skabe vækst, gøre opmærksom på vores fantastiske område og styrke folkesundheden, siger Jens Beermann.

Store ambitioner

Og ambitionerne fejler ikke noget.

- Vi satser på, at Trivendia kan blive i størrelsesordenen en halv Dana Cup i løbet af tre år, siger Jens Beermann

Den store udfordring er blandt andet at få mobilisere tilstrækkeligt med frivillige kræfter til at løse så stort et arrangement.

Søndag aften kom der tilsagn fra hen ved 20 foreninger, der bakker op om ideen og som som nu vil arbejde videre med planerne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden