Corona har ramt plejehjem

Beboer smittet på demens-plejecenter Valdemarsgade i Brønderslev

foto: Peter Broen <i>Foto: Peter Broen</i>

foto: Peter Broen Foto: Peter Broen

BRØNDERSLEV:Lørdag aften blev en mandlig beboer på Plejecenter Valdemarsgade i Brønderslev testet positiv for corona. Den smittede er efterfølgende blev indlagt på sygehuset. Beboeren havde de klassiske symptomer med feber og hoste.

Plejecenteret gik straks i gang med at inddæmme smitten.

Da plejecentret er et demensplejecenter, er det vanskeligt at forklare beboerne, at de skal holde afstand til hinanden, sådan som sundhedsstyrelsens vejledninger beskriver. Beboerne har også svært ved at overholde hygiejnekravene. I stedet er der indført grundig rengøring med klorvand rundt på plejecentret to gange dagligt.

- Personalet har tacklet det her meget professionelt, siger kommunaldirektør Søren Steensen, der også roser Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Alle medarbejdere er blevet kontaktet og indskærpet at de skal blive hjemme ved mindste symptom på corona og være særlig opmærksom på om de får feber. Ingen er dog sendt direkte i karantæne. De medarbejdere, som er i risikogruppe og har været meget i kontakt med den indlagte mand, er blevet bedt om at kontakte egen læge med henblik på at blive testet, samt at blive hjemme til de kender svaret.

- Ledelsen har bedt medarbejderne være særlige opmærksomme på ændringer i beboernes tilstand og ved mindste mistanke om Covid19 skal de straks følge sundhedsstyrelsens vejledning for personale på plejecenter, fortæller Søren Steensen.

Alle pårørende til beboerne på Plejecenter Valdemarksgade er også blevet kontaktet og informeret om situationen. Det er ikke klarlagt, hvordan den 75-årige er blevet smittet

Dorthe Albertsen er datter til den 75-årige mand, der nu er indlagt og i behandling. Hun er sikker på, at hun ikke er smittekilden.

- Det er fire uger siden, at de anbefalede, at vi skulle holde os væk, og det har jeg holdt. Jeg er den eneste pårørende, siger Dorthe Albertsen, der fortæller, at sygehuset indtil videre kun har oplyst, at hendes far har det "nogenlunde".

Det er det første tilfælde med coronasmitte på et plejecenter i Brønderslev Kommune

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.