Esport

Der er skarpe skud i BI-centret

Nyt initiativ skal få især flere unge til at blive medlemmer af ny eSports-afdeling

8
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Et hold fra Brønderslev Ungdomsskole har nu taget 20 nye supercomputere i brug i BI Centret. JESPER THOMASEN

BRØNDERSLEV:Der har i årevis været en tendens til, at især drenge i teenagealderen dropper ud af idrætslivet og dermed måske mister både mental og fysisk kampform sammen med social opdragelse og netværk.

I et forsøg på at ændre udviklingen, er Brønderslev Idrætsforening (BI) og Brønderslev Ungdomsskole nu gået sammen om et tilbud om eSport i Brønderslev Idrætscenter.

- Vi vil gerne gøre noget for, at de unge stadig kan komme her og bibeholde kammeratskab og netværk samtidig med, at de får mere kendskab til idrætskulturen og idrættens måde at organisere sig på, fortæller BI-formand Kim Glad Andersen.

Der er til formålet indrettet et topmoderne lokale i idrætscentret, hvor 21 spritnye, muskuløse computere og krystalklare skærme kan gøre spil som Counter-Strike til noget, der minder om skinbarlig virkelighed med masser af skarpe skud og taktiske overvejelser.

- Vi går helt sikker ikke ned på udstyret, lover Kim Glad Andersen og fortæller, at det samlet set har kostet op mod 400.000 kr. at skabe det nye tilbud. Men så er udgifter til nyt loft, ny skydedør mellem kantine og spillerum samt overvågningskameraer, el- og teknik også regnet med. Desuden er de 150.000 kr. betalt af Brønderslev Ungdomsskole, der ejer 10 maskiner og gør brug af hele lokalet til valgfag i eSport.

Professionel træner

Det første hold er allerede klar ved aftrækkerne under kyndig instruktion af en tidligere professionel Counter-Strike spiller, Kasper Kristensen, der i gamer-kredse nok er mere kendt under sit alias, ”DetlevSNitzEL”.

- Her i undervisningen sætter vi fokus på det faglige, som bl.a. omfatter matematik, taktik, teamwork, koncentration og god fysisk form, fortæller Kasper Kristensen, der netop har budt velkommen til en lang spille- og undervisningsdag for 20 ungdomsskoleelever.

Blandt dem 15-årige Jeppe Pilgaard, der straks får travlt med at plaffe på hårde modstandere.

- Man skal altså være rigtig hurtig, siger han med et glimt i øjet, der ikke giver håb om mange sekunders overlevelse i spillet til BI-formand Kim Glad Andersen.

- Nej, så jeg må hellere lade være, siger Kim Glad Andersen, der i stedet ser frem til en fremtid, hvor eSport får en stigende betydning.

Åbent for deltagere

- Det her er en del af fremtiden, hvis vi skal lykkes med at fastholde de unge i idrætslivet, og derfor satser BI nu også på eSport og laver en hel ny afdeling på linje med BI Håndbold, BI fodbold og BI Tennis, forklarer Kim Glad Andersen.

- Vi håber at kunne samle flere hold hver uge til BI eSport. Vi er allerede klar og søger nu efter frivillige, der vil tage del i arbejdet med at få BI eSport organiseret, siger Kim Glad Andersen.

- Ungdomsskolen bruger maskinerne fra kl. 14 til 16 om onsdagen, mens vi i BI-regi håber at kunne oprette en 2-3 hold om aftenen for alle, der har lyst til at prøve eSport. Man kan allerede nu tilmelde sig på BI’s eSports-hjemmeside, siger Kim Glad Andersen og takker samtidig for de mange økonomiske bidrag til etableringen fra bl.a. BI’s hovedafdeling, kommunen, Øster Brønderslev Sparekasses fond, Krista og Hans Risagers Fond, SE Nyfors og Spar Nord.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst