Dømt for sexovergreb på 14-årig pige til Hjallerup Marked

Mand greb fat i mindreårig pige og misbrugte hende

En mindreårig pige blev udsat for sexovergreb på årets Hjallerup Marked. Nu er en 20-årig dømt i sagen <i>Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

En mindreårig pige blev udsat for sexovergreb på årets Hjallerup Marked. Nu er en 20-årig dømt i sagen Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

HJALLERUP:En 20-årig mand fra Vesthimmerland blev torsdag idømt et halvt års fængsel for sexovergreb, ulovlig tvang og blufærdighedskrænkelse mod en 14-årig pige til Hjallerup Marked.

I Retten i Hjørring nægtede han sig skyldig og ankede straks dommen, oplyser anklageren.

Den 20-årige mand og den 14-årige pige kendte ikke hinanden. Men sent om aftenen 2. juli på Hjallerup Marked greb han pigen, tog hendes mobiltelefon og slæbte hende ind i det store telt. Det var ulovlig tvang.

Han kyssede hende også og gramsede på hende - det var blufærdighedskrænkelse - og med vold eller trusler tvang han sig til et andet seksuelt forhold end samleje med den mindreårige pige mod hendes vilje.

På baggrund af pigens forklaring og vidner, som hun havde talt med efter overgrebet, blev den 20-årige idømt de seks måneders ubetinget fængsel.

Han ankede straks til landsretten i håb om at blive frifundet, og statsadvokaten overvejer nu en såkaldt modanke med krav om skærpet straf.