En god niche

Besøg hos Thomas Bertram

Økologisk smågriseproducent Thomas Bertram viser sin bedrift frem for interesserede. Privatfoto

Økologisk smågriseproducent Thomas Bertram viser sin bedrift frem for interesserede. Privatfoto

JERSLEV:I takt med at flere mindre planteavlere overvejer, eller har omlagt til økologisk landbrug, så er det aktuelt at søge erfaringer, inspiration og viden om den økologiske drift.

Derfor arrangerer LandboNords Øko-team nu en tur til Jerslev, hvor deltagerne får lejlighed til at se, hvordan den nyetablerede griseproducent Thomas Bertram driver sin økologiske bedrift ved Jerslev.

- Thomas Bertram er et rigtig godt eksempel på, at der sker meget stor udvikling på økologiområdet i Nordjylland. De sidste par år har vi omlagt mange til økologi, og sidste år, med Arlas udmelding om at de tog nye økologiske mælkeproducenter ind, fik mange til at lægge om. I øjeblikket ser vi lignende interesse på økologiske svin, siger planteavlskonsulent i LandboNord, Ane Juul Dane.

Efterspørgslen på økologisk mælk og kød har også fået en afsmittende effekt på planteavlerne. Det er de seneste år blevet en god forretning at producere økologisk foder, fordi efterspørgslen er øget markant.

- Vi ser flere eksempler på, at mindre økologiske planteavlere har øget indtjeningen på trods af, at deres udbytte ikke er på højde med det de tidligere havde som konventionelle landbrug. Der er i øjeblikket intet der tyder på, at efterspørgslen på økologisk foder er dalende - tværtimod, så på turen til Jerslev vil også drøfte muligheder for at udvikle sin bedrift, siger Ane Juul Dane.

Infomødet om økologi i dag, tirsdag, begynder klokken 19 på Thomas Bertrams bedrift, Hellumvej 60 ved Jerslev, hvorefter mødet fortsætter hos LandboNord, Erhvervsparken 1 i Brønderslev. Tilmelding skal ske senest dagen før. Der vil blive serveret kaffe/te og kage til arrangementet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.