Juleindkøb: Kommune giver sig selv tre forfaldne huse i julegave

Når gaven er pakket ud, kan de tre forfaldne huse blive til nye parkeringspladser

Brønderslev Kommune har købt  de tre huse Vestergade 35A - Vestergade 41 for at lave nye parkeringspladser. Foto: Kim Dahl Hansen

Brønderslev Kommune har købt de tre huse Vestergade 35A - Vestergade 41 for at lave nye parkeringspladser. Foto: Kim Dahl Hansen

Tre forfaldne huse i Vestergade har længe været en torn i øjet for flere af byens borgere og Brønderslev Kommune. Men det er indtil nu ikke lykkedes for kommunen at få rettet op på forfaldet ved henvendelser til ejerne. Derfor skifter kommunen nu taktik.

- Det er lykkedes os at købe de tre huse på 2. tvangsauktion, så nu kan vi gå videre med en plan for, hvad der skal ske, fortæller formand for teknik- og miljøudvalget Karsten Frederiksen (C).

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Han vil endnu ikke fortælle, hvor meget kommunen har måttet hoste op med.

- Vi har købt til under DLR Kredits krav, så det er en god pris, og nu skal vi lige have en bevilling igennem, så kan vi også fortælle prisen, siger Karsten Frederiksen.

De tre huse har de ulige numre fra Vestergade 35A til 41 og ligger på strækningen fra jernbanebroen til Søndergade. Men det bliver de ikke ved med.

icon

Det er planen at vælte husene og lave nye p-pladser.

Karsten Frederiksen

- Da vi havde til hensigt at afgive bud på tvangsauktionen, har vi ikke kunnet fortælle noget officielt. Men det er planen at vælte husene og lave nye p-pladser, fortæller Karsten Frederiksen.

Parkeringspladserne bliver en del af den midtby, som i de kommende år får nye boliger, en dagligvarebutik og en aktivitetsplads. Når det bliver en realitet, forsvinder der parkeringspladser i midtbyen, og det er her, de tre opkøbte huse nu er tiltænkt en helt ny rolle.

- Vi har beregnet, at der kan laves 31 nye parkeringspladser, hvor husene står nu. De skal være med til at erstatte de parkeringspladser, der forsvinder, fortæller Karsten Frederiksen.

Han håber på projektstart i det tidlige forår.