Klokkerholm-læge overtager praksis i Brønderslev: - Det handler for mig om at skabe en tillid

Helle Nygaard har ansat sygeplejerske som daglig leder

Helle Nygaard, t.h. er læge og overtager fra nytår Lægeklinikken Bredgade Brønderslev. Daglig leder bliver sygeplejerske Trine Thorsø Sanderhoff, t.v.

Helle Nygaard, t.h. er læge og overtager fra nytår Lægeklinikken Bredgade Brønderslev. Daglig leder bliver sygeplejerske Trine Thorsø Sanderhoff, t.v.

BRØNDERSLEV:Især de ældre patienters trivsel og behandling af kronisk syge har Helle Nygaards hjerte i arbejdet på hendes klinik i Klokkerholm. Sådan vil det også være fremover for de cirka 8300 patienter, som i dag er tilknyttet Lægerne Bredgade Brønderslev. Det betyder blandt andet tilbud om opsøgende hjemmebesøg for patienter over 75 år og tæt opfølgning på diabetespatienter.

- Det handler for mig om at skabe en tillid mellem læge og patient, og det handler om, at jeg på den måde har et godt kendskab til den enkelte ældres generelle sundhed og trivsel, boligforhold, pårørende og så videre. Jeg opfordrer altid patienterne til at have pårørende med på disse hjemmebesøg, hvor det ofte også bliver til en snak i trygge rammer om, hvordan patienterne forestiller sig og ønsker de sidste år af deres liv, forklarer Helle Nygaard.

Opfølgende behandling

Den 43-årige læge arbejder systematisk med opfølgende behandling for kronisk syge, hvor hun løbende følger med i og dokumenterer deres medicinforbrug.

- For patienterne betyder det en oplevelse af kontinuitet og sikkerhed for, at der hele tiden vurderes eventuelle bivirkninger og udvikling af deres sygdomme, siger hun.

Helle Nygaard

43 år

Oprindeligt østjyde, nu bosat i Øster Brønderslev

Læge i 17 år

3 børn, heraf to tvillinger

Kæreste med Claus

Ejer af Lægehuset Klokkerholm

Fra nytår ejer af Lægehuset Brønderslev

Helle Nygaard har haft praksis i Klokkerholm de seneste seks år og været læge i 17 år. Hun har i øjeblikket ansat en sygeplejerske, en sekretær og en klinikassistent, og har desuden jævnligt uddannelseslæger og medicinstuderende ansat.

Ny daglig leder

Fra nytår overtager Helle Nygaard Lægerne Bredgade Brønderslev fra de nuværende ejere Kaj Bernth og Henrik Wøhlk, der begge stopper for at gå på pension. De ti ansatte følger med overtagelsen, og derudover har Helle Nygaard ansat sygeplejerske Trine Thorsø Sanderhoff som daglig leder af klinikken i Brønderslev.

Trine Thorsø Sanderhoff

43 år

Oprindeligt fra Øster Brønderslev, nu bosat i Brønderslev

Sygeplejerske i 18 år

Tre børn, heraf to tvillinger

Gift med Claus

Fra nytår daglig leder af Lægehuset Brønderslev

- Jeg kender Trine fra tidligere fra lægeklinikken i Sulsted, hvor jeg var uddannelseslæge, og Trine var konsultationssygeplejerske. Hun har mange års erfaring som konsultationssygeplejerske og praksis manager, og hun har et højt fagligt niveau, siger Helle Nygaard og fortsætter:

- Jeg forventer desuden at ansætte først én og siden måske flere læger til klinikken.

Hun vil selv primært arbejde i Klokkerholm, hvor hun også er plejehjemslæge, lige som hun blandt andet også underviser i Styrelsen for patientsikkerhed.

Overtagelsen af klinikken i Brønderslev vil også give Helle Nygaard mulighed for mere forskning i optimeret kronikerbehandling, fordi patientgrundlaget vokser fra hendes nuværende kliniks cirka 2700 patienter til cirka 11000 med Brønderslev-patienterne.