Kirkebyggeri

Kristus på rette plads

Den store Kristusfigur er kommet på plads i Brønderslev Kirke igen

Der var brug for det tunge maskineri, da Kristus skulle nå hans rette plads i kirkerummet. Figuren vejer 1,6 tons, og det krævede stor præsicion at få det på rette plads i kirken igen.Foto: Henrik Louis

Der var brug for det tunge maskineri, da Kristus skulle nå hans rette plads i kirkerummet. Figuren vejer 1,6 tons, og det krævede stor præsicion at få det på rette plads i kirken igen.Foto: Henrik Louis

BRØNDERSLEV:Brønderslev Kirke i Bredgade er stadig under renovation, men målstregen nærmer sig for det store projekt, der er budgetteret til i alt 24 millioner kroner. I onsdags kom en vigtig skikkelse op på sin nye plads i kirken, den store Kristusfigur, som har hængt i kirken i mange år. Men det er ikke på den vante plads.

- Præsterne har på et tidspunkt foreslået, at det gamle korparti blev gjort højere, end kirkens øvrige gulv. De foreslog også, at vi fik gulvet sænket og fik plads til en malet altertavle på kirkens østlige væg. Den nuværende Kristusfigur skulle derfor flyttes til en af kirkens endevægge, og den hænger derfor nu på kirkens sydvendte væg, siger Henning Krabbe, formand for byggeudvalget og medlem af Brønderslev Menighedsråd.

At få korset ned og sætte det op igen krævede dog noget stort materiel.

- Jeg har fået af vide, at det vejer 1,6 tons, så det var ikke lige almindelige stålsøm, det skulle op med. Det har været monteret i et større betonophæng på væggen, så der skulle bruges kraftigt værktøj for at få fjernet de gamle beslag, siger Henning Krabbe.

Arbejdet med kirken skrider frem som planlagt, men der mangler stadig en del.

- Gulvklinkerne er ikke lagt i kirken endnu. Der skal laves en trappe ned i kirkerummet fra orglet, og den monteres i næste uge. Der er stadig nogle tunge opgaver, der skal løses, siger Henning Krabbe.

Ud over de fysiske ændringer af rummet, så er der også sket noget nyt med bemalingen af væggene i kirken.

- I forbindelse med godkendelse af projektet havde vi en fra Nationalmuseets kalkningstjeneste til at give råd om behandling af de indvendige overflader. En yderst kyndig dame kunne konstatere, at man ved tidligere kalkning havde kommet bindemiddel i kalkningen, så der ikke kunne kalkes ovenpå igen. Hendes anbefaling var derfor, at der skulle males. Der er blevet brugt specialmaling, og jeg synes, det er blevet utroligt smukt, siger Henning Krabbe.

Den officielle indvielse er berammet til 2. juni med gudstjeneste kl. 10.30 og efterfølgende reception.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.