Kulturpris for skulpturbiennale

Dronninglund Kunstcenter modtog årets Kulturpris for deres arbejde med stor skulpturudstilling

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Peter Hviid Jensen fra Dronninglund Kunstcenter modtog torsdag aften Kulturprisen i Brønderslev, som blev overrakt af Margit Chemnitz, formand for fritids- og kulturudvalget. Foto: Michael Koch

Ø. BRØNDERSLEV: Fire kandidater var indstillede forud for uddelingen af årets Kulturpris i Brønderslev Kommune, som blev afsløret torsdag aften ved et arrangement i Samlingshuset i Ø. Brønderslev. Formand for fritids- og kulturudvalget, Margit Chemnitz, fortalte i sin tale, at Try Museum, musikstedet Pikant i Dronninglund, kunster Ole Jespersgaard og Dronninglund Kunstcenter var indstillede.

- Årets vinder af Kulturprisen har formået at lave et spændende og favnende samarbejde mellem frivillige og erhvervsliv, hvor de har lagt vægt på nye samarbejdspartnere. De har formået at finde den nødvendige støtte fra fonde og puljer, og de har haft et målrettet fokus på kultur og på at arbejde med genbrug og give kunsten nye udtryksformer, sagde Margit Chemnitz.

- Derfor er Dronninglund Kunstcenter vinder, afslørede hun, og så gik formand for fonden for Dronninglund Kunstcenter, Peter Hviid Jensen, op og fik både klapsalver, blomster og en check på 15.000 kroner, som følger med prisen.

Han takkede og fortalte, at skulpturbiennalen har været med til, at man har fået mod på nye ting.

Faktisk havde han kort før afsløringen givet et oplæg om skulpturbiennalen, hvor han fortalte, at det var blevet til sammen med Dansk Billedhugger Samfund i et bredt samarbejde mellem turistforeningen, borgerforeningen, det lokale erhvervsliv og flere andre.

Skulpturerne stod udenfor, så alle kunne komme forbi og se dem.

- Der gik mange deroppe i området, der har været omkring 8-10.000 og se det, fortalte Peter Hviid Jensen.

Lokale virksomheder leverede materiale til genbrugskunst.

Skulpturbiennalen på Dronninglund Kunstcenter var meget stor med værker af over 60 forskellige billedhuggere.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst