Marked klapper lige hesten trods august-aflysning

Brønderslev Marked undersøger muligheden for at holde arrangementet senere på året

Sidste besøgte statsminister Mette Frederiksen (S) markedet i Brønderslev.Arkivfoto: Henrik Louis

Sidste besøgte statsminister Mette Frederiksen (S) markedet i Brønderslev.Arkivfoto: Henrik Louis

BRØNDERSLEV:Statsministerens pressemøde mandag aften begravede endegyldigt en række festivaler og markeder frem til udgangen af august måned.

Derfor er det også helt sikkert, at Brønderslev Marked ikke løber af staben 28. - 31. august 2020 som ellers planlagt.

Men der er ikke truffet endelig beslutning om helt at aflyse markedet i år.

- Markedsudvalget vil undersøge, om det er muligt at flytte Brønderslev Marked til et senere tidspunkt. Men der er rigtigt mange aftaler og kontrakter, vi skal genforhandle, siger Carsten Overgaard, der er formand for Brønderslev Marked.

Markedet har indgået aftale med tivoli og med de mange kunstnere, der hvert år går på scenerne i løbet af markedsdagene. Hertil kommer et stort antal kræmmere, der har booket stand på marekdspladsen.

- Så vi har ingen sikkerhed for at en flytning er mulig. Derudover kan vi ikke være sikre på, at restriktionerne fra myndighederne ophører med udgangen af august, tilføjer formanden.

Han forventer, at markedsudvalget vil melde ud med en endelig beslutning i ugerne efter påske.

I markedsudvalgets overvejelser vil selvsagt indgå overvejelsen om, hvorvidt det vil være forsvarligt at afvikle markedet - også selvom det kan rykkes til september.

Carsten Overgaard oplyser, at rigtig mange lokale foreninger kalkulerer med et overskud fra markedsaktiviteterne til deres foreningskasser. Og det er ikke en smule ingenting, der bliver arbejdet ind under de fire markedsdage. Sidste år fik foreningerne således 1,1 mio. kroner fra markedet - og året inden var overskuddet større.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden