Nyt boligområde ved omfartsvej popper op igen

Der er igen politisk debat om nyt boligområde nord for Nordre Omfartsvej i Brønderslev.

Ansøgningen omfatter 29 parcelhusgrund samt tæt-lave bebyggelse. Ansøger vil plante fredsskov ved siden af udstykningen.

Ansøgningen omfatter 29 parcelhusgrund samt tæt-lave bebyggelse. Ansøger vil plante fredsskov ved siden af udstykningen.

Der er igen åbnet for debat om en nye boligudstykning ved Skydebanevej nord for Nordre Omfartsvej i Brønderslev. En ny ansøgning går på planlægning for 29 parcelhusgrunde og et område til tæt-lave boliger.

Ansøgningen kommer efter, at det i forbindelse med vedtagelse af Kommuneplan 2021 sidste forår blev politisk tilkendegivet, at man ønskede at drøfte mulighederne for arealudlæg i Ådalen nærmere.

Området ligger i forlængelse af den eksisterende by, dog nord for Nordre Omfartsvej. Byudvikling i området strider mod kommuneplanens retningslinjer om, byudvikling primært skal ske inden for omfartsvejene, så de danner en grænse ud mod det åbne land.

Den nære placering til Nordre Omfartsvej samt nærheden til skydebanen, betyder, at der kan kan være udfordringer i forhold til at kunne overholde støjgrænserne, men ansøger skal i givet fald udarbejde en støjredegørelse der dokumenterer at vejledende grænseværdier for støj fra vejtrafik og skydebane kan overholdes, påpeger kommunens forvaltning

En ny udstykning nord for Nordre Omfartsvej er igen til debat. Arkivfoto

En ny udstykning nord for Nordre Omfartsvej er igen til debat. Arkivfoto

Teknik- og Miljøudvalget behandlede den 8. august 2017 en tilsvarende ansøgning om planlægning for udstykning af samme areal og gav dengang afslag.

Forvaltningen anbefaler også denne gang, at der gives afslag på henvendelse om at planlægge for området nord for Nordre Omfartsvej under henvisning til manglende rummelighed.

Teknik og miljøudvalget er delt i spørgsmålet og sagen sendes nu til videre drøftelse i økonomiudvalget.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden