OK bygger svanemærket vaskehal

BYGGERI: Ved siden af McDonald’s bliver der for tiden bygget - her skal ligge en OK-station med svanemærket vaskehal

Der graves for tiden lige ved siden af McDonald’s - her skal ligge en OK tankstation med vaskehal. Foto: Martin Damgård

Der graves for tiden lige ved siden af McDonald’s - her skal ligge en OK tankstation med vaskehal. Foto: Martin Damgård

Lige mellem den ny McDonald’s og UnoX ved motorvejsafkørslen Brønderslev Syd graves der for tiden, og et område er spærret af. Det er OK, som bygger en tankstation og en svanemærket vaskehal, hvor der er tænkt på miljøet.

- Det skal gerne stå færdigt i uge 17. Det bliver sådan et lidt anderledes design, end hvad der eller er normalt andre steder, hvor vi har mursten. Den her bliver i mørkegråt beton og i et meget pænt og moderne design. Det bliver vores første test på det design, fortæller Rasmus Boserup, der er kommunikationschef i OK.

OK’s vaskehaller har normalt også et kunderum, men det får den i Brønderslev ikke. Det hænger sammen med, at folk kan sidde inde i bilen og starte anlægget via en app.

- Det er en mulighed, som plejer at være et hit hos børnene. Det er noget, vi har mærket er populært hos vores kunder. Appen har vundet mange priser, og den er vi meget stolte af, fortæller Rasmus Boserup.

Vaskehallen bliver svanemærket, hvilket betyder, at den skal overholde en række krav i forhold til miljøet.

- Vi har mere end 200 vaskehaller i landet og stort set alle på nær en håndfuld er svanemærkede. Det kræver, at vi kan leve op til forskellige kriterier for at blive certificeret, blandt andet at maskinerne skal bruge nogle skånsomme sæber, og den skal genanvende vandet. Den skal også have et reduceret vandforbrug. Den bruger 35 liter per vask, fortæller Rasmus Boserup.

Sådan kommer den ny vaskehal til at se ud. Illustration: OK

Sådan kommer den ny vaskehal til at se ud. Illustration: OK

Dermed udleder vaskehallen heller ikke så meget spildevand, ligesom der er krav til plejemidlerne, der bruges.

- Den har også et effektivt renseanlæg, som gør at den er noget mere miljøvenlig og det gør, at vi kan få den her svanemærkning, forklarer Rasmus Boserup.

Rasmus Boserup oplever, at kunderne går mere og mere op i det med det bæredygtige, men det er først og fremmest prisen, der er det vigtigste for folk.

- Men hvis man er konkurrencedygtig på pris og kan smide en svanemærkning oveni, så har det selvfølgelig betydning. Det er en tendens i samfundet, at vi tænkere mere på miljø, og der bliver et parameter, som man kan differentiere sig på overfor kunderne, vurderer Rasmus Boserup.

Der kommer også et tankanlæg sammen med vaskehallen med et par standere.

Det ventes, at den nye OK-tankstation og vaskehal står klar til uge 17, sidst i april. Foto: Martin Damgård Foto: Martin Damgård

Det ventes, at den nye OK-tankstation og vaskehal står klar til uge 17, sidst i april. Foto: Martin Damgård Foto: Martin Damgård

Placeringen ved Brønderslev Syd er valgt, fordi OK vurderer, at området sagtens kan bære en OK-tankstation og en vaskehal.

- Der er tale om et trafikknudepunkt, og vi er ikke i tvivl om, at vi kommer til at dække et stort behov hos folk på farten og for lokalområdet. Vi forventer, at vaskehallen kommer til at klare sig over gennemsnittet i forhold til vores øvrige vaskehaller, oplyser OK.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden