Spiritusbilist med høj promille: Manden kunne ikke stå på sine egne ben

Den mandlige bilist kørte rundt i en bil, hvor venstre fordæk manglede

Arkivfoto

Arkivfoto

HJALLERUP:Det var egentlig bilens ydre, som i første omgang fangede to betjentes øjne, da en bilist torsdag aften kørte rundt på Østermarksvej i Hjallerup.

Det forreste hjørne i venstre side af bilen var nemlig revet af samtidig med, at venstre fordæk manglede. Med andre ord kørte bilen rundt direkte på fælgen, skriver Nordjyllands Politi i sin døgnrapport.

De to betjente i patruljevognen signalerede til bilisten, at han skulle holde ind til siden, men først efter 100 meter med 20-30 kilometer i timen lagde føreren af bilen mærke til politiet og standsede efter at have fået øjenkontakt med betjentene. De kunne konstatere, at føreren så meget påvirket ud.

Bilisten, en 58-årig mand, viste sig ikke at være i stand til at stå på sine ben, og han kunne ikke fuldføre en sætning uden at mumle.

Ved hjælp af en alkometer- og en narkometertest fik politiet konstateret, at mandens promille lå på 2,13. Endnu en test blev senere udført - og her nåede promillen op på svimlende 2,84.

Den lovlige grænse ligger på 0,5 promille.

Ved et nærmere eftersyn konstaterede betjentene desuden, at manden i forvejen var frakendt retten til at køre bil ubetinget.

Den 58-årige blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel og for kørsel uden førerret. Han fik taget en blodprøve på skadestuen for at få fastslået den eksakte promille.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.