Brovst

Brovstløb bryder barrierer

Asylcenteret inviterede til socialt byløb. Det handlede om at bruge tiden sammen på tværs af kulturer. Sved på panden var en bonus

8
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Starten gik fra Sygehusvej 5 og derefter gik turen rundt i byens gader.

BROVST:Nogle gange handler det ikke om at komme først. Bestemt ikke. Sådan var det i hvert fald, da Jammerbugt Asylafdeling Brovst inviterede til byløb rundt i gaderne i Brovst onsdag eftermiddag. Her handlede det mere om at lave noget sammen. Derfor var hele byen inviteret med, og det var ganske gratis at deltage.

- For os handler det om lave noget sammen på tværs af kulturer. At borgerne og asylansøgerne får skabt nogle relationer, siger Maria Bartholdy, der i kraft af sit job som streetwalker hos Jammerbugt Asylafdeling, netop arbejder med relationer mellem borgere og asylansøgere.

- Mange af asylansøgerne har jo også kun ganske få berøringsflader med danskere, og her vil vi gerne byde ind med andre måder til at få skabt de relationer på. Og så må det også gerne være sjovt og sundt. Det er jo i mødet mellem mennesker, at ting sker, siger Maria Bartholdy.

Mette Møller fra Brovst var en af dem, som havde valgt at tage løbeskoene på for at bakke om initiativet.

- Det er jo et godt tiltag, og så bidrager det jo til bedre kommunikation, siger Mette Møller, inden hun begiver sig ud på den syv kilometer lange rute.

På afdelingen i Brovst bor der 81 asylansøgere, hovedsageligt familier. Og det er et ganske bredt udsnit, her er folk fra Eritrea, Tjetjenien, Rusland, Somalia, Iran, Irak og Sudan.

Halvdelen er muslimer. Resten er kristne.

- Det viser jo bare, at man altså godt kan lave noget på tværs af kulturer og religion, siger Maria Bartholdy.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.