Brug for mere plads til genoptræning

Phønix på Nytorv kan ikke rumme den øgede aktivitet

Kommunens genoptræningscenter Phønix på Nytorv er nu så velbesøgt, at rammerne er blevet for trange. Arkivfoto: Kurt Bering

Kommunens genoptræningscenter Phønix på Nytorv er nu så velbesøgt, at rammerne er blevet for trange. Arkivfoto: Kurt Bering

FREDERIKSHAVN:Presset på kommunens genoptræningscenter Phønix på Nytorv er så stort, at sundhedsudvalget er begyndt at kigge sig omkring efter ledige lokaler andre steder i Frederikshavn by.

- Vi har en udfordring, der haster. Der er ganske enkelt ikke kapacitet nok til at rumme alle i centeret på Nytorv, siger Anders Broholm (V), formand for sundhedsudvalget.

I september 2013 foreslog Venstre og DF, at kommunen udliciterede genoptræningen, men det forslag blev skudt ned af den røde side i det gamle byråd.

Ledige lokaler

Der er ledige lokaler mange steder i Frederikshavn. Den tomme Ørnevejens Skole har eksemplevis været i spil til både kommunal administration og senest ny kæmpe børneinstitution, men begge dele ser ud til at være droppet.

- Vi ser på alle muligheder, siger Anders Broholm, der også nævner lokaler på sygehuset som en mulighed, der kunne indeholde visse synergieffekter.

Sparer ni millioner

Sundhedsudvalget nåede forleden omsider til enighed om besparelser for ni millioner kroner.

- Vi har lyttet til Ældrerådet og Handicaprådet og dropper en besparelse på 70.000 kr. i støtte til sorggruppen og til pårørende til senhjerneskadede, siger Anders Broholm.

Besparelserne findes ved ny struktur efter sammensmeltningen af sygeplejen og sundhedscentrene. Desuden giver det stordriftsfordele, at der nu er så meget run på kommunens genoptræningscentre, og endelig sparer udvalget en stilling som analysemedarbejder.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.