Brugsens fremtid usikker

Kampgejst er ved at erstatte tristheden i Mariager - brugsen går dog en uvis tid i møde

Zarah Grothe
En brand tog brugsen - hvad der nu sker med butikken, er der endnu ikke styr på. Arkivfoto: Jan Herkert Pedersen
Forsikringsvirksomhed 19. maj 2014 13:34 - Opdateret 19. maj 2014 15:50

MARIAGER: Det har været et par sorgens dage i Mariager, siden brugsen natten til søndag brændte helt ned til grunden.

Sådan forklarer uddeler Allan Christensen, der mandag formiddag gik rundt og granskede resterne af det, der i årevis har været hans arbejdsplads:

- Det er et mareridt. Det kan jeg ligeså godt sige, som det er, siger han tydeligt berørt.

Han fik den tragiske besked, mens han - efter at have løbet Copenhagen Marathon 2014 - lå på et hotelværelse i hovedstaden og hvilede hoved såvel som ben:

- Jeg skyndte mig hjem - også selvom jeg fik at vide, at det ikke kunne nytte noget. Der var intet at stille op. Det er så trist, det er frygteligt, men nu må vi videre. Det skal vi, og opbakningen har været enorm. Det rører mig meget, fastslår han.

Dækker forsikringen?

Den kan man se et håndgribeligt bevis på, hvis man tager en tur forbi brugsens facebook-side, Superbrugsen Mariager.

Her har over 400 borgere klikket ”synes godt om” til en besked, som brugsforeningens formand, Jørgen Vittrup, har skrevet. Med den åbenlyse støtte er det svært at blive i tristheden:

- Vi har fået SÅ mange positive tilkendegivelser, og det gør bare, at man gerne vil tilbage hurtigst muligt. I dag (mandag, red.) har vi taget fat i Coop, som jo har en helt klar køreplan, når sådan noget her sker, begynder Jørgen Vittrup og fortsætter:

- Derudover skal vi senere holde møde med vores forsikringsselskab, og her er det helt store spørgsmål: Dækker det det hele, så vi blot kan gå i gang? Hvis ikke, skal vi selv se, hvad vi har i kassen, og hvad der ud fra det kan lade sig gøre.

Arbejder på en løsning

Hvis Codan dækker alle omkostninger, som ifølge brugsformanden lyder på mellem 30-50 millioner kroner, så vil der alligevel gå en rum tid, før brugsen igen kan tage imod kunder.

Så hvad så i mellemtiden? Det er der endnu ingen afklaring på, lyder svaret:

- Vi arbejder på forskellige scenarier, men mere kan jeg faktisk ikke sige lige nu. I morgen holder vi et møde for vores ansatte, og her er vi forhåbentlig blevet klogere, vurderer Jørgen Vittrup, der ikke på nuværende tidspunkt vil kommentere på de tomme lokaler, der står rundt omkring i byen:

- Jeg vil ikke sige noget nu, som jeg senere kan blive nødt til at trække tilbage.

Ifølge Nordjyllands Politityder alt på, at branden opstod i et kompressorrum - der skulle dermed ikke være tegn på, at den skulle være påsat.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...