Busserne uden vinterdæk i snevejret

Direktøren for NT afviser, at vinterdæk er mere sikre, når vejene er glatte

Snevejret skaber problemer for busser, der ikke kan komme op ad bakkerne i blandt andet Aalborg. Foto: Henrik Bo <i>Foto Grete Dahl</i>

Snevejret skaber problemer for busser, der ikke kan komme op ad bakkerne i blandt andet Aalborg. Foto: Henrik Bo Foto Grete Dahl

NORDJYLLAND:Busserne har skøjtet rundt på vejene i det nordjyske her til morgen. Det får en del mennesker til at undre sig over, at problemet opstår næsten hver gang, vintervejret bryder ud.

Enkelte af Nordjyllands Trafikselskabs og selskabets underentreprenørers busser har vinterdæk på, men de fleste kører på helårsdæk.

Direktør for Nordjyllands Trafikselskab, Jens Otto Størup, afviser, at busser med helårsdæk er mindre trafiksikre end busser, der har vinterdæk på.

- Der er ikke bevis på eller dokumentation for, at vinterdæk er mere sikre end helårsdæk. Vinterdæk kan være bedre, når veje er ufremkommelige på grund af sne, men ikke i forbindelse med glatføre. Helårsdæk er lige så gode som vinterdæk, når vejen er glat, siger Jens Otto Størup.

Netop glatføre er problemet fredag, hvor landsdelen er ramt af snestorm.

- Ingen af vores busser kører på sommerdæk nu. Enkelte kører på vinterdæk, og de fleste på helårsdæk, Vi og vores underentreprenører følger Trafikstyrelsens anbefalinger, understreger Jens Otto Størup.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden