- Butikker skal ikke oplyse om batteriers levetid

Dansk Erhverv går ind i debat startet af DR

Batterier til elcykler har ført til adskillige sager i Forbrugerklagenævnet, som har afgjort, at det ikke nødvendigvis er en mangel ved batteriet, hvis det ikke har kunnet holde i to år.Arkivfoto: Michael Koch

Batterier til elcykler har ført til adskillige sager i Forbrugerklagenævnet, som har afgjort, at det ikke nødvendigvis er en mangel ved batteriet, hvis det ikke har kunnet holde i to år.Arkivfoto: Michael Koch

AALBORG:DR Kontant satte tirsdag aften fokus på levetiden på batterier til el-cykler. Netop levetiden på batterier til el-cykler og computere har været årsag til flere sager i Forbrugerklagenævnet, og på den baggrund slår organisationen Dansk Erhverv fast, at batteriers levetid er afhængig af hvordan de bruges. Det ved forbrugerne og derfor skal butikker ikke oplyse specifikt om det.

Organisationen peger på, at batterier indgår i flere og flere produkter, og at det kan give anledning til strid mellem køber og sælger, hvis batteriet ikke kan holde lige så længe, som det produkt batteriet sidder i.

Det er dog sådan, at forbrugere via købeloven altid er sikret to års reklamationsret, og det gælder også for batterier.

- Det betyder dog ikke, at der er en mangel ved batteriet, hvis dets levetid er kortere end to år. Et batteris levetid er afhængig af den måde, produktet bliver brugt på, hvor ofte batteriet bliver genopladet og hvor meget af tiden, at eksempelvis computere benytter batteriet som eneste strømkilde. Det ved forbrugerne godt og derfor skal butikkerne ikke oplyse om batteriers levetid specifikt, når de for eksempel sælger computere, siger chefkonsulent Bo Dalsgaard fra Dansk Erhverv.

Han tilføjer, at varme forkorter et batteris levetid markant, og det anbefales derfor altid, at forbrugeren sørger for god ventilation, når man for eksempel bruger sin computer.

Ifølge Dansk Erhverv har spørgsmålet om batteriers levetid været prøvet ved flere sager i Forbrugerklagenævnet, og her er nævnet i flere sager om såvel el-cykler som computere nået frem til, at det ikke er en mangel, hvis et batteri på grund af almindeligt brug har en kortere levetid end to år.

Nævnet er ligeledes nået frem til, at det må anses for almindeligt kendt, at batterier er sliddele. Derfor har butikkerne heller ikke særlig pligt til at oplyse om, at batteriet muligvis ikke kan holde lige så længe som det produkt, som batteriet er en del af, lyder det fra Dansk Erhverv.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.