Byens Bedste Band kåres

Konkurrencen afvikles 24. april i Den Runde Pavillon

The Blue Van indledte karrieren i konkurrencen Byens Bedste Band. Arkivfoto: Hans Ravn

The Blue Van indledte karrieren i konkurrencen Byens Bedste Band. Arkivfoto: Hans Ravn

BRØNDERSLEV:Så er det igen tid for konkurrencen Byens Bedste Band. Kåringen sker fredag 24. april i Den Runde Pavillon i Brønderslev.

Byens Bedste Band konkurrencen så dagens lys i 1995 under navnet Show Off. Her kunne lokale musikere vise deres evner og konkurrence elementet kom først senere.

Flere, nu kendte bands, har startet deres karriere i Byens Bedste Band. Bl.a. kan nævnes The Blue Van, som vandt konkurrencen første gang i 1997 under navnet Orange Squeezer. Året efter stillede de op som Den Blå Vogn og i 1999 vandt de for tredje gang, nu som The Blue Van. Præmien var i 1997 at spille til BI-Rock - en stor udendørs rockkoncert med landskendte navne. Bandet havde, da de vandt, en anden trommeslager, men han flyttede umiddelbart efter til Århus. Det blev derfor trommeslager Per Jørgensen, der debuterede sammen med bandet til BI Rock. The Blue Van kom herefter til at bestå af Søren Christensen, Steffen Vestmark, Per Jørgensen og Allan Villadsen. Det er samme besætning som i dag.

The Blue Van har tidligere været på turné sammen med D.A.D. og var nomineret til P3 Guld. Desuden har de turneret i det meste af verden og deres sang Silly Boy blev anvendt som underlægning i Apples reklame for deres iPad. Denne reklame blev vist før og efter hver reklameblok til Oscar prisuddelingen i 2010, hvilket virkelig satte gang i deres karriere, især den uden for Danmark.

Af andre mere kendte bands, der tidligere har deltaget kan nævnes Ford T, der var med i 1997 som Ford Taunus.

Trommeslageren i det kendte orkester Oh No Ono, Christoffer Rom Hansen, deltog med bandet Skvadderhovederne samme år.

Arrangører af konkurrencen er Musikforeningen i Brønderslev og Kulturskolen.

Der skal ske tilmelding af bands til madsloenbro@gmail.com

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.