Agger Darling åbner i pinsen

Stjernekokken Nicolas Min Jørgensen og Iben Dragsbæk Hansen er klar til at slå dørene op fredag aften 29. maj

På fredag går det løs i Agger Darling. Nicolas Min Jørgensen og Iben Dragsbæk Hansen glæder sig. Foto: Carsten Hougaard

På fredag går det løs i Agger Darling. Nicolas Min Jørgensen og Iben Dragsbæk Hansen glæder sig. Foto: Carsten Hougaard

AGGER:På fredag genåbner Agger Darling på Agger Havn. Det nye værtspar, Nicolas Min Jørgensen og kæresten Iben Dragsbæk Hansen, er kommet på plads.

- Vi har fundet et hus i Krik, som vi har lejet. Og nu glæder vi os til åbningen på fredag, siger Iben Dragsbæk Hansen.

Parret understreger, at de er flyttet til Thy for at blive.

- Vi er her ikke kun for én sæson. Vi er indstillet på mindst to sæsoner. Og vi satser hårdt på, at det lykkes. Når Coronaen en gang er ovre, kan vi også tilbyde store selskaber, idet vi kan leje Kulhuset i Krik med plads til 100 personer, siger Nicolas Min Jørgensen.

Stjernekokken, der er vokset op i Videbæk, var fra 2014 til 2018 køkkenchef på restaurant Substans i Aarhus, hvor han sikrede stedet en Michelin-stjerne.

Han har været medlem og holdkaptajn på det danske kokkelandshold siden 2012. I fjor blev han desuden nummer to ved DM i Østersgastronomi, der blev holdt i Nykøbing.

Parret har oplevet en enorm opbakning på de sociale medier, siden nyheden om deres ankomst til Thy blev offentliggjort i starten af april.

- Det er rygtes helt vildt, at vi åbner. Kort tid efter vi var gået online med vores hjemmeside var der allerede udsolgt pinselørdag aften, fortæller en glad Nicolas Min Jørgensen.

Parret fortæller, at den faste stab af medarbejdere er kommet på plads.

- Det er lykkedes os at få ansat en af landets dygtigste tjenere, Charlotte Haugaard. Hun har blandt andet været på Pondus i Aarhus og Ruths i Skagen. Hun er enorm skarp på vine og har sammensat vinudvalget. Hun bliver restaurantchef, siger Nicolas Min Jørgensen.

På grund af Coronaen er der blevet mere plads mellem bordene. Der er dog stadig plads til 74 spisende gæster.

I pinseweekenden holder parret åbent fra fredag aften til mandag middag.

Og det er også planen for hele juni, at der er åbent fredag aften, til frokost og aftensmad om lørdagen, samt frokost om søndagen.

I juli og august er der åbent til frokost og aften alle ugens dage, mens september vil følge juni-modellen.

- Derudover er det meningen, at vi vil lave arrangementer på den anden side af sæsonen. Det kunne være kokketræf, vinaftener og damefrokoster. Vi er åbne for fester og selskaber hele året rundt. Det er derfor, vi er her, siger Nicolas Min Jørgensen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.