De holder vejret i Hune Boldklub, mens de afventer, om klubben bliver hjemløs

Store byggeplaner i Hune kan spænde ben for fodboldklubben, der risikerer flere år uden græs under fødderne

10
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

De står og tripper lidt på fodboldbanen i Hune, mens de afventer, om de er dømt inde eller ude.

De nye byplaner for Hune, der indebærer et nyt hotel samt leje- og ejeboliger i Hune midtby, kan nemlig betyde, at Hune Boldklub bliver hjemløs.

For meget tyder på, at der er gang i en større omrokering i Hune.

I udgangen af 2020 sagde kommunalbestyrelsen ja til, at de store byggedrømme kan blive til virkelighed netop der, hvor XL-Byg Tømmergaarden har ligget i mere end 60 år - og i stedet har XL-Byg udset sig den 16.000 kvadratmeter store sportsplads, hjemsted for Hune Boldklub, som et godt sted til en ny placering af tømmerhandlen.

Det kan betyde, at 130 medlemmer i Hune Boldklub ikke længere har græs under fødderne, og det skaber en bekymret mine hos Morten Drivsholm, formand for Hune Boldklub.

- Vi står i en lidt frustrende situation, for vi er havnet i en kattepine. Byggeplanerne for XL Byg er ikke officielt faldet helt på plads i kommunen endnu, og derfor er der ikke blevet lavet planer for, hvad der skal ske med boldklubben. Det er problematisk, for det tager flere år at etablere en ny fodboldbane, siger Morten Drivsholm med henvisning til alt det arbejde, der ligger i at finde plads til en ny fodboldbane samt efterfølgende planering og såning af græsset.

For en måneds tid siden var han til et møde med borgmester Mogens Christen Gade (V), hvor han blev orienteret om situationen, men der var ingen klare udmeldinger om, hvad der skal ske med klubben.

- Det er jo politik, der skal falde på plads. De vil ikke gøre noget, før aftalerne er landet, men det betyder, at vi står her uden afklaring. Vi hilser byudviklingen velkommen, men set fra mit perspektiv skulle man allerede for længe siden have forholdt sig aktivt til, hvad der så skulle blive af fodboldklubben, siger Morten Drivsholm med henvisning til, at den nye fodboldbane vil være flere år undervejs.

Hvor skal vi være?

Den potentielt lange ventetid, før der kan stå en ny fodboldbane klar i Hune, får ikke kun betydning for de mange spillere i boldklubben.

Samtidig vil det gå ud over de omkringliggende fodboldklubber, der sandsynligvis kommer til at dele græs med den store klub fra Hune, mens en ny fodboldbane bliver etableret.

- Vi er en stor klub, og vi fylder rigtigt meget. Ikke bare fordi vi er mange, men også fordi vi gør rigtig meget ud af det sociale. Vi spiser tit sammen i forbindelse med træningen - det er en del af vores DNA. På den måde tror jeg, vi vil komme til at genere de andre klubber ved at være der. Fordi vi fylder, siger Morten Drivsholm.

Han er derfor spændt på, hvad byrådspolitikerne finder ud af.

- Vi går og triller lidt tommelfingre, mens vi venter på en endelig udmelding. Vi har fået positive meldinger bredt fra fløjene, men ikke fået noget konkret at vide endnu. Indtil da står vi i uvisheden, siger Morten Drivsholm.

Økonomien kan vælte

Èn ting er, at Hune Boldklub potentielt kan blive hjemløs i en årrække, noget andet er, at økonomien kan risikere at smuldre under Hune Boldklub.

Prisen for at holde klubben kørende er 150.000 kroner pr. år, og de penge bliver traditionelt indhentet via sponsorater fra lokale virksomheder, der tilgengæld får plads til reklamer og logoer på klubbens bander rundt om fodboldbanen.

Men hvordan skal de penge findes, hvis klubben ikke har nogle bander rundt om en fodboldbane?

- Vi må finde en måde at tænke i alternativer. Måske det bliver noget med at få en skærm sat op, som reklamerne kan køre på, siger Morten Drivsholm.

Han frygter dog, at økonomien for alvor kan spænde ben for klubben.

- Økonomien bliver vores største udfordring. De andre problemer kan vi finde en løsning på, siger han.

Hune Boldklub har netop indgået en ny sponsor aftale med energiselskab OK. Morten Drivsholm forventer dog, at det makismalt vil bidrage med mellem 10.000 og 15.000 kroner til klubben, der langt fra er nok til at dække udgifterne.

Hune Boldklub er allerede indledningsvist blevet lidt ”hjemløs”, idet klubhus-containeren er blevet fjernet fra sin tidligere placering, fordi en ny vej skal gå igennem området. Lige nu er containeren placeret ved indgangen til banerne, men heller ikke det er en holdbar løsning ift. den nye vejplanlægning.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.