Skovrejsning

DFI-Geisler vil plante den første firmaskov på Mors, men hvor?

Firmaet vil bidrage til reduktion af klimatrykket, men leder nu efter en lodsejer, der vil lægge fem hektar jord til den ny skov

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Vi håber, at der sidder en landmand eller jordbesidder, som kan se meningen med dette projekt, siger direktør Lars Langkjær hos DFI-Geisler. Privatfoto

MORS:DFI-Geisler på Industrivej i Nykøbing er Skandinaviens største bordpladevirksomhed. Nu vil firmaet plante den første firmaskov på Mors, men hvor skal den ligge: Firmaet vil gerne høre fra en privat landmand eller anden form for lodsejer, som vil stille jord til rådighed. Af en pressemeddelelse fremgår det, at firmaet med initiativet går ind i en endnu mere bæredygtig udvikling for at mindske klimaaftrykket: Der skal plantes for hver bordplade, der sælges.

- Vi tager fra naturen - og giver tilbage til naturen igen. På den måde kan vi bidrage positivt til CO2-regnskabet og blive endnu mere bæredygtig end i dag. Det ny initiativ ligger i tråd med de mange andre miljøtiltag, vi de seneste år har taget her hos DFI-Geisler. Vi producerer jo mange bordplader i massivt træ hvert eneste år, og derfor fik vi ideen til, at vi skal have vores egen skov her på Mors, siger Lars Langkjær, der er administrende direktør hos DFI-Geisler.

Firmaet er i dialog med det danske skovprojekt Growing Tree Network Foundation, som er kendt for at plante folkeskove i Danmark, og DFI-Geisler forventer at etablere skoven i samarbejde med Growing Tree Network. Her er stifterne begejstret for DFI-Geislers tiltag:

- Vores kære Moder Jord har brug for rigtigt mange ny skove, og det faktum, at der nu også i fremtiden kan tilplantes på private jorde - hjulpet af midler fra private, fonde og virksomheder, er en kæmpe ”svar-nøgle” med eksponentiel hjælpefaktor. Skal kommuner, staten, virksomheder og private nå et reduktionsmål på 70 pct. i CO2-udledningen, vil skovrejsning på private jorde også med firma- og folkeskove blive ekstremt vigtig, siger de to stiftere Kim Nielsen og Lars Heiselberg Vang Jensen.

Næste skridt i projektet på Mors er at finde en privat lodsejer, som vil lægge jord til den ny skov, og den proces er sat i gang:

- Vi håber, at der sidder en landmand eller jordbesidder, som kan se meningen med dette projekt, og som har lyst til at være med til at skabe den ny firmaskov her på Mors. Vi starter med at plante ca. 20.000 træer. Det kræver god plads, så vi er på udkig efter ca. 5 hektar, som er egnet til at plante skov på, forklarer Lars Langkjær.

Den lodsejer, der stiller sin jord til rådighed, vil i forbindelse med samarbejdet få brugsret til skoven og eje træerne - med en tinglysning om. at skoven skal forblive i fremtiden med offentlig adgang. Kort sagt får lodsejeren en skov foræret, fremgår det. Tidsperspektivet er selvfølgelig langt, men alligevel håber Lars Langkjær, at plantningen kan starte op her i efteråret.

Vil man høre mere om projektet, og har man forslag til, hvor skoven kan ligge, så kan man kontakte DFI-Geisler.

Nærmere på: www.growingtrees.dk og www.folkeskoven.dk

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.