Legat opløses og uddeles til at uddanne unge fra Mors

I årene 2020-22 uddeles der hvert år 260.000 kr.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Unge morsingboer kan i årene 2020-22 søge om støtte til videreuddannelse. Der er hvert af de tre år 260.000 kr. til rådighed til uddeling, indtil det 100-årige uddannelseslegat så opløses. Foto: Morsø Kommune

MORS:Hvis man kender en ung på Mors med drømme om uddannelse, så bør man være opmærksom på, at M. C. Holms Uddannelseslegat nu opløses, og der uddeles derfor 260.000 kr. i år, fremgår det af en pressemeddelelse fra Morsø Kommune. Der er ansøgningsfrist mandag 12. oktober, og man søger via kommunens hjemmeside: www.mors.dk

23. september er der gået 128 år, siden Mads Christian Holm (1827-92) døde. Mange kender sikkert navnet M. C. Holm fra skolen i Nykøbing. Den er opkaldt efter ham. Manden, som blev født på Mors og drog ud i verden, gjorde det så godt, at han efterlod sig en stor formue. En del af den blev testamenteret til at gøre godt på Mors.

M. C. Holms Uddannelseslegat uddeler hvert år legater til unges morsingboers gennemførelse af videregående uddannelse. Efter mere end 100 år opløses legatet på grund af de lave afkast. Puljen er på i alt 780.000 kr. til at gøre unges uddannelsesdrømme mulige. Hvert år over de næste tre år uddeles der 260.000 kr.

- M. C. Holm er en af øens store støtter, og det er imponerende, at han så mange år efter sin død stadig er aktuel. Vi er meget taknemmelige over alt det, han har skænket. Det er jo fantastisk, at vi kan uddele over en kvart million kroner hvert år i tre år til unges morsingboers videreuddannelse, siger borgmester Hans Ejner Bertelsen (V), som er formand for legatbestyrelse, og fortsætter:

- Det er da også lidt vemodigt, at vi er i gang med at sige farvel til et lokalt legat helt tilbage fra 1918.

Legatet blev stiftet den 7. november 1918 under navnet ”Grosserer Mads Christian Holms og Hustrus, Fru Emilie Holms Legat til fordel for unge mennesker fra Nykøbing Mors eller fra Mors”.

Legatstiftelsen skete på grundlag af bestemmelse i det barnløse ægtepar Holms testamente. Legatets formål var at yde økonomisk støtte til morsingboernes gennemførelse af videregående uddannelse, og det er det stadig, frem til det opløses endeligt 2022.

M. C. Holm var stifter af Dampskibsselskabet Norden A/S, og A/S Dampskibsselskabets Orients Fond er aktionær i Dampskibsselskabet Norden A/S. I forbindelse med A/S Dampskibsselskabets Orients Fonds donation i foråret 2005 på

500.000 kr. til legatets grundkapital og 100.000 kr. til legatets uddelingsmidler, blev der gennemført en modernisering af legatets fundats.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.