Seks småbyer har søgt ”Her bor vi”-pulje

Hanstholm, Nors, Vestervig, Lildstrand, Sejerslev og Elsø er blandt de 49 ansøgere fra Nordjylland til Nordea-fondens pulje til fremme af nære lokale fællesskaber

Ansøgninger fra Nordjyllands småbyer tæller godt i stakken af ansøgninger til Nordea-fondens ”Her bor vi”-pulje efter første ansøgningsrunde. Næste ansøgningsfrist er 1. august. Illustration: Nordea-fonden

Ansøgninger fra Nordjyllands småbyer tæller godt i stakken af ansøgninger til Nordea-fondens ”Her bor vi”-pulje efter første ansøgningsrunde. Næste ansøgningsfrist er 1. august. Illustration: Nordea-fonden

THY-MORS:Hanstholm, Nors og Vestervig i Thy, Lildstrand på Hannæs samt Sejerslev og Elsø på Mors er blandt de 49 småbyer i Nordjylland, der har indsendt en ansøgning til Nordea-fondens ”Her bor vi”-pulje til projekter for at skabe fællesskaber med ny aktiviteter. De i alt 50 ansøgninger lyder på bålpladser, legepladser, sheltere og udendørs fællesrum. Virketrangen og ønsket om nære lokale fællesskaber er altoverskyggende i ansøgningerne, fremgår det af en pressemeddelelse fra fonden.

På landsplan har i alt 214 småbyer her i første ansøgningsrunde med 231 projekter ansøgt om at få del i de 60 mio. kr, fonden har afsat til fremme af det gode liv i mindre bysamfund. Nordjylland er en af de regioner, hvorfra der er kommet flest indspil, fremgår det: ”Nordea-fonden er imponeret over, at næsten hver sjette bysamfund med under 5.000 indbyggere har sendt en ansøgning. Nogle småbyer har endda sendt to forslag som tilfældet er for Skovsgård,” hedder det i pressemeddelelsen.

- Er der én ting, der står klart i forbindelse med coronakrisen, så er det, at danskerne vil fællesskabet, siger Henrik Lehmann Andersen, der er direktør i Nordea-fonden og fortsætter:

- ”Det er lykkedes i småbyerne at samle kræfterne hver for sig på trods af omstændighederne og bidrage med en mangfoldig buket af ideer til, hvordan vi kan mødes og være sammen om nye aktiviteter.

En anden tendens peger i retning mod opgraderinger og udvidelser af eksisterende rum i byen som f.eks. multihuse, forsamlingshuse og skoler som hjemsted for lokale fællesaktiviteter. Om det er coronakrisen, der har inspireret til udendørs motion, vides ikke, skriver fonden i pressemeddelelsen. Men en tredje tydelig tendens er ønsket om at etablere mulighed for padeltennis, petanque, kajak og fitness. Desuden er legepladser og forsamlingshuse godt repræsenteret blandt forslagene.

Det er stadig muligt at søge, fremgår det. Hvem der opnår støtte i første ansøgningsrunde, offentliggøres til september. Næste ansøgningsfrist er 1. august.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.