Tårndele til ny stor Vestas-mølle losset i Hanstholm

Hvornår nacellen og vingerne ankommer, vides endnu ikke

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HANSTHOLM:Der var søndag og mandag atter lange transporter på vejen fra Hanstholm Havn og til Det nationale testcenter for store vindmøller i Østerild, da tårnet til Vestas’ foreløbigt største landmølle skulle leveres.

De seks store tårndele til Vestas’ nye 5,6 mW-mølle type V-162 ankom søndag morgen med HLV ”Fairlane” af Rotterdam - et såkaldt Heavy Lift Vessel.

I løbet af søndag og mandag blev tårnsektionerne fragtet til Østerild af Mammoet Transport.

Den nye Vestas mølle V-162 er den største landmølle, som Vestas har lavet indtil nu, og en mølletype, som der satses meget på, fortæller Jens Christian Dahlgaard, der er havneoperatør for Vestas ved losningen i Hanstholm. Den tungeste mølledel vejer 148 ton.

V-162-mølletårnet er 149 meter højt. Derpå skal nacellen og de tre 80-meter-lange vinger monteres. Totalhøjden for møllen bliver således 229 meter.

Hvornår nacellen til V-162-møllen ankommer til Hanstholm, ved Nordshipping i Hanstholm, som er agent for HLV Fairlane, endnu ikke. Det samme gælder de lange vinger, som også kan køres over land.

V-162-møllen skal opstilles fra næste uge på plads 4 i testcentret. Dermed kommer den til at erstatte den mindre Vestas-mølle type V-150 på 4,2 mW, som nu er ved at blive demonteret. Den har en totalhøjde på 212 meter.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.