Vejarbejde i Aalborg: Guide til dig der bruger offentlig transport

Skal du med togbus, finde et nyt stoppested eller møde op på stationen fem minutter før tid? Her er overblikket til dig, der kører med tog og bus i Aalborg.

Med vejarbejdet på Vesterbro kommer en lang periode med uforudsigelighed i togtrafikken. Foto: Torben Hansen <i>Foto: Torben Hansen</i>

Med vejarbejdet på Vesterbro kommer en lang periode med uforudsigelighed i togtrafikken. Foto: Torben Hansen Foto: Torben Hansen

AALBORG:Der er ikke noget så forstyrrende som en morgen i et forsinket og langsomt tog - det skulle da lige være, når man skal ud af toget og ind i en sløv togbus.

Men med det store vejarbejde på Vesterbro, der begyndte 26. marts, kommer det altså også til at påvirke den offentlige transport. Og så kan du altså forvente... lidt af hvert.

Det giver sig selv, at busserne ikke kan køre på Vesterbro, så de lægges om, men også togene bliver påvirket. Togskinnerne skal nemlig omlægges til elektriske tog, og det giver en periode med masser af omlægninger, aflysninger og forsinkelser. Don't shoot the messenger.

De helt konkrete ændringer, du kommer til at mærke, hvis du kører med offentlig transport til, fra og i Aalborg finder du lige herunder:

Med bussen i Aalborg

Som vi også tidligere har skrevet, så er der allerede fuld gang i omkørslerne for busserne i byen, og det kan du altså lige så godt vænne dig til.

Omkørslerne kan du finde herunder:

Linje 15, 16 og 38: Fra Aalborg Busterminal køres ad rampen til Østre Allé - Kong Christians Allé - Hasserisgade. Følgende stoppesteder betjenes ikke: Prinsensgade, Budolfi Plads, Sankt Jørgens Gade, Borgmestervænget. Der henvises i stedet til Aalborg Busterminal, Skovbakkevej (kun linje 15 og 38) samt midlertidigt stop på Hasserisgade ved Kong Hans Gade (kun linje 16).

Linje 23N og 50N: Fra Aalborg Busterminal køres ad Boulevarden - Vingårdsgade - Vesterbro - Kong Christians Allé - Hasserisgade. Følgende stoppesteder betjenes ikke: Sankt Jørgens Gade, Borgmestervænget. Der henvises i stedet til Aalborg Busterminal og Skovbakkevej.

Linje 42, 70, 71, 72, 73, 74, 176 og 200: Fra Aalborg Busterminal køres ad Boulevarden - Vingårdsgade - Vesterbro, uden standsning mellem busterminalen og Vesterbro. Følgende stoppesteder betjenes ikke: Prinsensgade. Der henvises i stedet til Aalborg Busterminal.

Linje 70N, 71N, 72N, 73N og 74N: Fra Aalborg Busterminal køres ad Boulevarden.

Når den gamle bro skal fjernes og den nye skal etableres, bliver strækningen helt lukket i følgende perioder:

Hele påsken: 13. april kl. 20.00 til 19. april kl. 6.00 er strækningen ved Vesterbro totalspærret.

Første weekend i maj: 5.-9. maj er der spærret om natten fra 19.00-6.00 hver dag.

Hele pinsen: 3. juni kl. 17.00 til 7. juni kl. 6.00 er strækningen ved Vesterbro totalspærret.

Sidste weekend i juni: 24.-28. juni er der spærret om natten fra 19.00-6.00 hver dag.

I disse perioder vil både flexvogne og busser blive ledt helt udenom strækningen.

Med tog mod syd

Den første weekend i april skal du regne med at hoppe på en togbus noget af vejen, hvis du skal rejse mellem Aalborg og Aarhus.

Herefter følger en uge med almindelige tog, men med ændrede afgangstider og længere rejsetid.

Den anden weekend i april skal du rejse med togbus hele vejen fra Aalborg til Aarhus og omvendt.

Hele påsken - suk - skal du også rejse med togbus hele vejen fra mellem Aalborg og Aarhus.

Fra 19. april til 20. maj skal du forsat køre med bus hele vejen frem og tilbage, hvis du skal mellem de to store jyske byer.

Frem til 3. juni kan du tage toget så langt som til Randers, eller måske endda Langå, hvis det er regionaltog. Men skal du videre sydpå derfra, er det stadig en togbus.

Og så har vi pinsen - her må du også forcere hele strækningen med togbus.

Efter det må du endelig holde fast i den tålmodighed, du formentlig har opøvet gennem de seneste måneder. Der er nemlig ændrede og forlængede togtider helt frem til efteråret.

Med tog mod nord - og til Skørping

Anden weekend i april: 8. april til 10. april skal du med togbus, hvis du skal fra Aalborg til Lindholm fra 20.30 fredag og hele resten af weekenden.

Lørdag 9. april kører der ingen NJ-tog mellem Aalborg og Skørping.

Mandag 11. april er halvdelen af ruten på morgentoget 04.04 fra Aalborg til Skagen erstattet af en togbus. Den kan du lune dig i frem til Hjørring, hvor du får lov til at springe på det ægte tog igen.

Torsdag 14. april til mandag 18. april indsættes der togbus mellem Aalborg og Lindholm.

Lørdag 16. april kører der igen ingen NJ-tog mellem Aalborg og Skørping.

Tirsdag 19. april går første morgentog fra Frederikshavn til Skagen 20 minutter tidligere end normalt. Altså klokken 4.15 i stedet for 4.25 - her skal man altså lige være vaks.

Og samme dag er der altså atter togbus til Hjørring fra Aalborg, hvis du skal den vej klokken 4.04.

Fra tirsdag 19. april til tirsdag 26. april går alle tog fra Aalborg Station og Aalborg Vestby mod Skagen og Hirtshals 5 minutter tidligere end normalt.

I samme periode er der ingen NJ-tog mellem Aalborg og Skørping.

Onsdag 27. april til fredag 20. maj: Alle NJ-tog mellem Aalborg og Skørping er omlagt til andre afgangstider.

Og hvis du tror, det stopper her - så tager du grundigt fejl. Men Nordjyske Jernbaner er desværre ikke helt færdige med planlægningen, så der kommer mere info, når vi nærmer os maj og juni.

Er du også forvirret?

Så er det bedste råd vist bare at møde op i lidt bedre tid til den offentlige transport i de kommende måneder. Umiddelbart ser vi en stor fælde i den uge, hvor togene eksempelvis kører fem minutter før hele dagen. Der skal man lige være opmærksom.

Så husk at medbringe både PC og oplader, kaffe, snacks - og eventuelt lidt varmt tøj, en ekstra stor madpakke, måske en sovepose - du ved, man ved aldrig, hvad der kan ske.

Og så er det jo altid en god ide at tjekke rejseplanen inden du tager hjemmefra.

LÆS MERE: Sådan kommer du frem, når stort vejarbejde på Vesterbro starter

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.