Byer på landet vil kæmpe for job

Seks byer i Rebild Øst har slået sig sammen for at skabe erhvervsudvikling i samarbejde med Rebild Kommune

Nogle af de lokale kræfter, der går sammen på tværs for at styrke erhverv og job i Rebild Øst, er fra venstre Lars Kanstrup fra Terndrup, Pia Bonde fra Rebild Kommune, Jacob Ellemann fra Siem, ekstern konsulent Suzanne Eben Ditlevsen, Anton Ohrt-Nissen fra Siem, Johnny Lorentsen fra Hellum og Klaus Qvist fra Blenstrup. Foto: Michael Bygballe <i>Michael Bygballe</i>

Nogle af de lokale kræfter, der går sammen på tværs for at styrke erhverv og job i Rebild Øst, er fra venstre Lars Kanstrup fra Terndrup, Pia Bonde fra Rebild Kommune, Jacob Ellemann fra Siem, ekstern konsulent Suzanne Eben Ditlevsen, Anton Ohrt-Nissen fra Siem, Johnny Lorentsen fra Hellum og Klaus Qvist fra Blenstrup. Foto: Michael Bygballe Michael Bygballe

REBILD:Tre landsbyer og tre lidt større byer i den østlige del af Rebild Kommune vil nu hjælpe hinanden med at etablere erhverv og job.

Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende tirsdag.

Chancen øjnes ikke mindst i forhold til det kommende supersygehus, der skal bygges i Aalborg Øst. Så rykker hovedvej 507, Hadsund Landevej, pludselig ind i en central zone.

De seks byer er byzonebyerne Blenstrup, Bælum og Terndrup og landsbyerne Hellum, St. Brøndum og Siem, og de har selv fundet sammen undervejs i forløbet ”Energi til ildsjæle”, som nogle af de meget aktive lokale borgere har deltaget i.

Det fortæller konsulent Pia Bonde fra Rebild Kommunes Center Kultur og Fritid:

- Byerne i den østlige del af Rebild Kommune føler, at de har meget til fælles, og de brænder virkelig for det samarbejde. De ved godt, at de ikke behøver at have det samme alle steder, men at det i stedet gælder om at få øje på forskellighederne og bruge dem bevidst, siger Pia Bonde, som står bag ”Energi til ildsjæle” og også er med til at sætte det nye projekt i søen sammen med blandt andre LAG Himmerland og en ekstern konsulent.

Det nye projekt kommer blandt andet til at dreje sig om at udnytte lokale ressourcer som tomme bygninger bedre og om samarbejde, koordinering og helhedstænkning - også på tværs af afdelingerne i det kommunale system.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.