Byggeri er tæt på mål

Mangler kun belægning - to klasselokaler stod under vand

I sommeren 2010 blev der revet ned, og i oktober var der første spadestik på skolebyggeriet - siden er der blevet bygget om og bygget nyt, og nu er man efter flere forsinkelser tæt på mål. Arkivfoto: Henrik Louis

I sommeren 2010 blev der revet ned, og i oktober var der første spadestik på skolebyggeriet - siden er der blevet bygget om og bygget nyt, og nu er man efter flere forsinkelser tæt på mål. Arkivfoto: Henrik Louis

BRØNDERSLEV:Det forsinkelsesplagede byggeri på Skolegades Skole i Brønderslev er nu ved at være temmelig tæt på målstregen - men vejret forhindrer det sidste skridt.

- Den fagfløj, som vi manglede, er færdig nu. Det eneste, der mangler er ud mod Krogensgade, der mangler parkeringspladser og belægning ud mod cykelskuret. Det kan vi ikke komme til at lægge, så længe der er frost i jorden, fortæller Sif Rasmussen, bygningskonsulent i Brønderslev Kommune.

Hun fortæller, at alt det indvendige er på plads. Hun håber, at frosten snart slutter, så man efter påske kan tage fat på belægningen.

- Så tager det to-tre uger at få det gjort det færdigt, vurderer hun.

Heldigt uheld med vand

Skolen har for nylig oplevet et uheld, som man alligevel slap heldigt nok fra. Et radiatorrør i loftet sprang, og da vægteren gik en aftenrunde lidt over klokken 22 så han, at der var noget galt.

- Han kunne se, at der var dug på ruderne, og så kontaktede han mig. Da vi åbnede døren, kunne vi ikke se vinduet i den modsatte side af lokalet på grund af damp, fortæller Torben Højer, teknisk serviceleder på skolen.

Problemet blev håndteret med det samme.

- Vi var henne at suge vand op til klokken halv to, og søndag var vi oppe at stille en affugter op, fortæller Torben Højer, der vurderer, at mellem seks og ti kubikmeter vand var kommet ud.

- Der var fire-fem centimeter vandt i to lokaler på 120 kubikmeter i alt.

Torben Højer mener, at man har været heldig, når det nu skulle være.

- Det er tilsyneladende sket ret kort tid, før vægteren kom. Hvis det nu var sket ti minutter efter, at vægteren kom, så havde vi nok ikke opdaget noget før søndag aften, og så havde det set noget anderledes ud. Mit bedste bud er, at det er sket max en halv time før vægteren kom, så vi kan næsten ikke være mere heldige.

Skolebyggeriet har været plaget af forsinkelser og uoverensstemmelser, bla. mellem kommunen og byggeriets totalrådgiver. Økonomien er også skredet.

Det skulle ifølge den første tidsplan have stået færdigt i november 2011.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.