Bypark er rykket et skridt nærmere

Arkitekter tegner på et forslag til nyt samlingssted i Egense

Borgerforeningen i Egense er nu så langt med sine planer om at indrette en ny bypark, at man har bedt et arkitektpar om at lave en detaljeret tegning. <i>Pressefotograf Per Kolind</i>

Borgerforeningen i Egense er nu så langt med sine planer om at indrette en ny bypark, at man har bedt et arkitektpar om at lave en detaljeret tegning. Pressefotograf Per Kolind

EGENSE:Drømmen om at indrette en ny bypark på den gamle vognmandsgrund på hjørnet af Steffensvej og Kystvejen i Egense skrider planmæssigt fremad.

Ifølge formand for Egense Borgerforening, Jørgen Folkvang, har man i hvert fald bedt nogle arkitekter fra Lundby om at komme med et forslag til indretning af grunden, der gerne skal ende med at være et grønt åndehul - både for turister og lokale beboere.

- Vi har søgt om at blive prækvalificeret til den byfornyelsespulje, som udløses 1. maj. Og derfor er vi også i gang med at indhente tilbud og finde ud af, hvad det egentlig vil koste at indrette området, forklarer han.

Egense Borgerforening har allerede erhvervet en del af grunden, der tidligere er blevet brugt som oplagsplads for en lokal vognmand, og resten af midlerne til købet regner man med at skaffe via andelsbeviser, som sælges for 50 kroner stykket.

- Grunden ligger jo rigtig godt, så det er oplagt at bruge den til en lille bypark med borde og bænke, hvor man kan slå sig ned og nyde livet, mener Folkvang.

Han ønsker sig også en pavillon, hvor man genbruger nogle af de gamle spær fra forsamlingshuset.

Og så må der også gerne være egespåner på taget - for det er jo oplagt, når byens navn er Eg-ense.

- Det skal være et sted, hvor der både er noget at kigge på og dufte til. Både for turister og andre, der trænger til en lille pause på vej til vandet, forklarer han.

Den ny bypark har allerede været genstand for en del opmærksomhed.

For sidste år kom en række studerende fra Planlægning & Design på Århus Erhvervsakademi med deres forslag til, hvordan man kan bruge området.

Så nu arbejder borgerforeningen på at samle de forskellige ønsker og forslag til en mere konkret plan.

- Vi vil også gerne have et stort udendørs ludospil på pladsen, og nye info-tavler til områdets turister er også en oplagt ide, tilføjer Jørgen Folkvang.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden