Byråd fik sat styr på tænderne

Tæt afstemning om, hvem der skal stå for tandplejen af de svageste borgere

Omkring 120 borgere er omfattet af den særlige omsorgstandpleje i Mariagerfjord Kommune. Arkivfoto: Lars Pauli <i>Pressefotograf Lars Pauli</i>

Omkring 120 borgere er omfattet af den særlige omsorgstandpleje i Mariagerfjord Kommune. Arkivfoto: Lars Pauli Pressefotograf Lars Pauli

MARIAGERFJORD:Det bliver fremover Mariagerfjord Kommunes eget korps af tandlæger, tandplejere og klinikassistenter, der skal røgte de svageste borgeres tænder.

Det afgjorde byrådet torsdag aften - efter en del omveje og med mindst mulig margin efter afstemning.

Flertallet bestående af den socialdemokratiske gruppe og to SF’ere er ganske vist ikke 100 procent enige, men dog så langt som at det altså er kommunalt ansat personale, der skal varetage opgaven at yde tandpleje til sindslidende og ældre, der har svært ved at betjene sig af det normale tandplejesystem.

SF ønsker at iværksætte beslutningen med omgående virkning for alle, mens S vil lade borgere, der i forvejen er i ordningen og som gerne vil beholde deres nuværende private tandlæge, gøre det.

Over for dem står Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Borgerlisten, der ikke lader sig friste af den beskedne besparelse på anslået 70.000 kroner om året, og som ikke mener, der er grund til at ændre på noget, der fungerer.

Det blev altså S-gruppens synspunkt, der vandt flest stemmer, 14 mod 13.

For borgere i de tidligere Hobro og Mariager Kommuner medfører beslutningen ingen forandringer.

Men i Hadsund og Arden vil alle, der fremover visiteres til omsorgstandpleje, altså - som noget nyt - blive henvist til det kommunale system.

Ved kommunesammenlægningen blev de fire gamle kommuners praksis ikke harmoniseret, men spørgsmålet om harmonisering blev aktuelt, da regeringen ved årsskiftet vedtog, at alle borgere i befolkningsgruppen skulle have det af byrådet besluttede tandplejetilbud.

Og det er altså - i Mariagerfjord i hvert fald - nu et kommunalt tilbud.

Da byrådet i Mariagerfjord i maj måned første gang havde sagen på dagsordenen, blev den sendt tilbage til udvalget til fornyet behandling.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden