Byråd skal stemme om vindmøller

Udvalg har ikke taget stilling til, hvilke områder der skal med i vindmølleplan

Tre vindmøller ved Tilsted - ifølge en visualisering fra 2006, da projektet var på banen første gang.

Tre vindmøller ved Tilsted - ifølge en visualisering fra 2006, da projektet var på banen første gang.

THY:Når byrådet skal tage stilling til Thisted Kommunes vindmølleplan, bliver det uden en indstilling fra miljø- og teknikudvalget om, hvilke områder der skal med i den endelige udgave af planen. Byrådet vil blive bedt om at stemme om hvert af de syv områder, der er i spil som hjemsted for nye vindmøller.

- Af taktiske grunde tager vi ikke stilling til de syv områder. Vi vil gerne have en enslydende anbefaling, siger formanden for miljø- og teknikudvalget, Henning Holm (S).
Forud for udvalgsmødet havde formanden ellers selv peget på tre af de syv områder, som efter hans mening bør komme med i planen.
Det er Tilsted med plads til tre eller fire møller og Kallerup med fire møller. Endelig foreslår Henning Holm, at Gisselbæk ved Hørdum kommer med. Her er der plads til en enkelt ny mølle ud over de tre, som allerede står i området. Men modsat de andre steder er der ingen aktuelle planer om at rejse nye møller ved Gisselbæk.
Når vindmølleplanen kommer i byrådet, vil Henning Holm anbefale disse tre områder - og altså omvendt vende tommelfingeren ned i forhold til vindmøller i Nørhå, Hundborg Mose, Egebaksande og Sjørring Sø.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.