C: - Drop nu den sag

Urimelig lang sagsbehandlingstid - drop den sag om byggekredittens konsekvenser, siger Peter E. Nielsen (K)

Peter E. Nielsen (K): - Alt for sent at snakke om personalemæssige konsekvenser. Lad os nu se fremad.  Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

Peter E. Nielsen (K): - Alt for sent at snakke om personalemæssige konsekvenser. Lad os nu se fremad. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

AALBÆK:- De lange sagsbehandlingstider i det offentlige er helt urimelige. Det er en personlig belastning for de personer, det vedrører, og det er hæmmende for udviklingen i kommunen.

Derfor bør borgmester Birgit Hansen (S) her og nu trække sagen om, hvorvidt kommunens kreative brug af en byggekredit i forrige byrådsperiode skal have personalemæssige konsekvenser.

Det mener De Konservatives mand i byrådet, Peter E. Nielsen.

Opfordringen kom på generalforsamlingen i den konservative vælgerforening på Highway ’69 forleden.

- Alt for bureaukratisk

Her anklagede Peter Nielsen den tidligere borgmester, Lars Møller (V), for at have brugt byggekreditten til at dække over et stort hul i kommunekassen, ”så han op til valget i 2013 så ud som den store økonomiske fantast”.

- Efter min mening er det alt for sent at lade det få personalemæssige konsekvenser. Vi kan lære af sagen og lære, at vi skal stille spørgsmål, når der opstår den slags situationer, men et svar, der kommer mere end et år, efter at sagen startede, kan vi ikke bruge til noget. Lad os nu se fremad, siger Peter E. Nielsen til NORDJYSKE.

Kommunens anstrengte økonomi betød, at den lovede gaveregn endte som kæmpe nedskæringer, serviceforringelser hos de svageste borgere og børnene samt nedlæggelse af 337 kommunale stillinger.

- Pinlig bortforklaring

- Og det er ikke slut endnu, siger Peter E. Nielsen, der klandrede den siddende regering for at løbe fra borgmesterens løfte om at ”kalde en spade for en spade”.

- Sagen om serviceforringelser på især personlig pleje forsøger man at bortforklare som effektivisering. Informationen til borgerne, der er berørt, er blevet trukket i langdrag, og da den så endelig kommer, er det én lang bortforklaring. Det er grotesk, siger Peter E. Nielsen.

Ny konservativ formand

Lars Henrik Hyttel, Sæby, blev valgt som ny formand for den konservative vælgerforening, og Bjarne Fjordbak, tidligere Venstre- og Liberal Alliancemand, blev nyvalgt til bestyrelsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.