Campingpladsejer: Vi tror på nazi-skat

Myndighederne bør tjekke 90-årig tyskers historie, mener indehaver af Asaa Camping

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Den 90 årige tidligere tyske marinesoldat Wilhelm Kraft udpeger et sted i Asaa, hvor der i følge ham er begravet et uvurderlig skat. Foto: Bente Poder

ASAA:- Jeg synes, man skal prøve at få det, han siger, undersøgt noget nærmere. Man kan jo flyve hen over arealerne, han udpeger, med noget varmesøgende udstyr for at få tjekket det af, inden man begynder at grave. Wilhelm Kraft kan jo ikke selv gøre det, så der er jo nogle myndigheder, der skal ind i alt det her for virkelig at få det undersøgt.

Indehaver af Asaa Camping og Hytteferie Frank Jensen er ikke i tvivl om, at den 90-årige tysker Wilhelm Kraft taler sandt, når han beretter om en begravet tysk krigsskat i området ved Asaa.

- Han er klar nok i hovedet, og han afviger ikke fra sin historie. Det er den samme historie, han fortæller igen og igen, siger campingpladsejeren.

Svært at verificere historien

Han erkender, at det kan blive svært at verificere den aldrende tyskers historie, men mener, at forsøget bør gøres.

- Han har været nede på strandene, men strandlinjerne har jo ændret sig, så det kan være svært for ham at udpege det helt præcise sted for nedgravningen af skatten, ræsonnerer Frank Jensen.

Han er ikke i tvivl om, at skatten er det helt store samtaleemne i den lille by.

Gæst to år i træk

Wilhelm Kraft har været gæst på campingpladsen to år i træk.

- Vi har kørt ham lidt rundt på egnen, og han fortæller, hvor de har været, hvor de har gået, om banegården, togene, der kom ind, og at han blev sendt væk igen herfra, fordi han åbenbart dengang har været henne at kigge for meget på et eller andet sted. Og det skulle man åbenbart ikke gøre dengang, siger Frank Jensen.

Han oplyser, at det er andet år, den 90-årige tysker har bestilt et ophold på campingpladsen, og i år er det et længere ophold.

Døde eller likvideret

- Det gør han for at få budskabet bragt ud, inden han ikke kan mere. Alle andre, der har været involveret i historien, er ifølge ham enten døde eller likvideret, fortæller han til os, siger Frank Jensen, der på det kraftigste afviser, at der er tale om en gammel tosse.

- Der er altid nogle, der smågriner af tingene, andre kalder det rimeligt alvorlige sager det her. Det kommer helt an på, hvor meget man tror på historien. Dem, der tror mest på det, er dem, der kender til krigen, og hvad der foregik dengang, og de siger, at det nemt kan være sandt, det tyskeren fortæller. De skatte, han fortæller om, er jo aldrig fundet nogen steder, siger Frank Jensen.

Campingpladsejeren erkender dog, at det er en ældre herre han har med at gøre, og at begivenhederne udspandt sig for hele 70 år siden.

Meget er lavet om

- Her i byen er der jo også lavet meget om siden dengang. Veje er flyttet og så videre, så derfor er der jo nogle hvis’er om, hvor skatten rent faktisk kan være. For Wilhelm er det ikke pengene det drejer sig om. Det vigtige for ham er at få undersøgt det her til bunds. Nu er han brændt inde med det her i så mange år. Nu skal det ud, fornemmer campingpladsejeren.

- Han har ikke turdet fortælle det før. Han føler, han har været forfulgt i mange år, og han er ud af den der mentalitet, at liv det betyder ingenting. Siger man noget forkert, så bliver man bare likvideret. Sådan er det jo fra den tid af, forklarer campingpladsejeren.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.