Carina og veninderne skød sig ind i danskernes bevidsthed

Interessen for den nordjyske bueskytte Carina Christiansen og holdkammeraterne nåede søndag helt i vejret

Carina Christiansen, Maja Jæger og Louise Laursen skabte eufori hjemme foran tv-skærmene, da de sendte Indien ud af OL. Foto: Torben Hansen <i>Foto: Torben Hansen</i>

Carina Christiansen, Maja Jæger og Louise Laursen skabte eufori hjemme foran tv-skærmene, da de sendte Indien ud af OL. Foto: Torben Hansen Foto: Torben Hansen

LONDON:Med en sejr over Indien i søndagens ffrste holdkamp i kvindernes bueskydning, skød nordjyden Carina Christiansen og landsholdkollegerne Maja Jager og Louise Laursen sig ikke blot videre til kvartfinalen – men også ind i mange OL-seeres hjerter.

De olympiske lege er kendt for at være et udstillingsvindue for de mindre sportsgrene, og med den tætte kamp mod Indien, hvor sejren først kom i hus da sidste pil var sendt af sted, fik Carina Christiansen og holdkammeraterne vist sporten frem var sin bedste side.
Holdkampen blev sendt direkte på TV2, og hjemme i stuerne tog danskerne bueskydningen til sig, selv om det for flere var første møde med diciplinen, der første gang kom på det olympiske program ved legene i Paris i år 1900.
- OL er skønt. I dag skal jeg åbenbart gå voldsomt op i bueskydning. Kom så Danmark, skrev en TV-seer på Twitter.
Og det gjorde folk så. Så meget, at det fik TV2 journalisten Camilla Nørgaard til at sammenligne interessen med den, curling fik under vinterlegene i Nagano i 1998.

- Bueskydning er det nye sort - dette OL’s svar på curling, som hun skrev ud på Twitter til kollegerne Morten Resen, Heidi Frederikke og Lisbeth Østergaard.

Også radioværten Peter Falktoft, bedre kendt som Snebolden, blev fanget ind af buepigernes spændende kamp mod Indien.
- OL peaker lige nu. DK møder Indien i kvindernes bueskydning, lød det fra ham på Twitter, fulgte op med et:
- First order of business når jeg kommer hjem fra OL: starter til bueskydning.
Senere søndag tabte Carina Christiansen og holdkammeraterne kvartfinalen mod guldfavoritterne fra Sydkorea, så nu gælder det de individuelle konkurrencer mandag og tirsdag.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.