Cavlingvinder fik også sin Maren

NORDJYSKE Mediers journalist, Asbjørn With, har modtaget endnu en pris

Asbjørn With (tv) må finde plads på reolen til endnu en hæderspris ved siden af Cavling-prisen. Foto: Tove Koch

Asbjørn With (tv) må finde plads på reolen til endnu en hæderspris ved siden af Cavling-prisen. Foto: Tove Koch

NORDJYLLAND:Journalist Asbjørn With må finde plads på reolen til endnu en hæderspris.

Den nordjyske journalist, der onsdag fylder 34 år, modtog tidligere i år journalistfagets fornemste hædersbevisning, Cavling-prisen. Nu har han også fået de nordjyske kollegers hæderspris, kaldet Maren-prisen.

Det var et andet af nordjysk journalistiks fyrtårne, Lars Borberg, der på generalforsamlingen i Dansk Journalistforbunds nordjyske kreds på priskomiteens vegne overrakte Asbjørn With prisen. Den består af et kunstværk i glas, skabt af Britta Madsen og Søren Gøttrup fra Støvring.

At det er kunstnere derfra, der har skabt prisen, gav hæderen en ekstra dimension. For det var Asbjørn Withs afdækning af, hvad der er sket - og ikke sket - på rådhuset i netop Støvring, der også udløste Maren-prisen.

Præstation i særklasse

Maren-prisen 2013 tilfaldt, sagde Lars Borberg, Asbjørn With, på grund af ”en journalistisk præstation i særklasse”, og fordi ”du har taget dit journalistiske ansvar mere alvorligt og bogstaveligt, end nogen med nogen ret kunne forvente”.

Lars Borberg fremhævede også, at selv om Cavling-prisen gik til Asbjørn With personligt, har hæderen givet også landsdelens andre journalister et løft.

- Du og den avis, du arbejder på, gik virkelig ud og kæmpede kampen, nøgternt, grundigt, veldokumenteret, for at støtte mennesker i vanskelige situationer. Mennesker, der blev svigtet af de myndigheder, der er sat i verden til at tage sig af deres problemer og beskytte dem mod svigt. Du begyndte at trevle dig igennem et morads af forsømmelser, omgåelser, tilsidesættelser og løgne, svigt på svigt, sagde Lars Borberg.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.