Charmeoffensiv gav pote

Mange benyttede søndagen til at få mere at vide om udskældt branche

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SKYUM:- Foderet spiller en afgørende rolle for kvaliteten af danske mink. Det består af fisk, kylling og slagteriaffald.

Minkavler Ole Bakke viser rundt og fortæller på engelsk til en gruppe, der består af sydafrikanere, en ungarer og rumænere, der alle bor på Mors eller i Thy.

Chad Lebmeier, Dragstrup, spørger interesseret til fremavling af bestemte farver, til udskiftning af tæver - og til anvendelsen af kroppene efter pelsning.

Ole Bakke kan blandt andet oplyse, at fedtet anvendes til produktion af biodiesel - og at en tæve med ni unger er værd at beholde, mens en tæve med fire unger sorteres fra i næste omgang.

Ole Bakke har 2500 tæver i burene på sin gård på Håbetsvej 2 i Skyum. Han holdt søndag åbent hus for at vise offentligheden, at minkavl foregår under gode forhold.

En af gæsterne er Heidi Lebmeier, der har boet i Sydafrika gennem otte år og nu er flyttet til Mors sammen med sin mand.

- Vi kan godt lide at komme rundt og opleve nyt - og få ny viden. Danske firmaer er så velorganiserede, siger Heidi Lebmeier.

Chad Lebmeier bemærker, at der i Sydafrika ville være meget mere arbejdskraft knyttet til en farm af denne størrelse.

Ole Bakke og faderen Benny driver gården med kun én ansat - plus to mand i pelsningssæsonen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden