Charterbranchen til kamp mod sexturisme

Vil boykotte hoteller, der tillader udnyttelse af børn

Apollo vil være med til at stoppe udnyttelse af børn. Arkivfoto

Apollo vil være med til at stoppe udnyttelse af børn. Arkivfoto

DANMARK:Den danske charterarrangør Apollo er klar til at boykotte hoteller i Thailand, som tillader seksuel udnyttelse af børn.

Det skriver Jyske Mediers rejsesite.

- Vi sender hvert år mellem 10.000 og 15.000 gæster til Thailland. Størstedelen er familie med børn og modene par, og de skal ikke se på seksuel udnyttelse af børn, hverken i Thailand eller andre steder i verden. Derfor stiller vi i stigende grad krav til de hoteller, vi samarbejder med, siger Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef hos Apollo.

Hoteller samarbejder

Og der bliver lyttet til Apollo, der for hotellerne er en betydningsfuld samarbejdspartner.

- Vi gør det for at beskytte børn, som udnyttes seksuelt på populære rejsemål. Ikke af vores gæster, men af mænd, som rejser til Phuket, Krabi og Pattaya for at købe sig til sex med helt unge piger. Det vil vi ikke se på, siger Rikke Koks Andreassen.

Hun var for et år siden i Thailand og tale med blandt andet hotelchefer, og det har båret frugt.

- Hotellerne og vores samarbejdspartnere er et vigtigt led i kampen mod seksuel udnyttelse af børn. Det er vigtigt, at de ikke ser gennem fingre med det, når de konfronteres med problemet, og vi giver dem både arbejdsredskaber og et værdifuldt netværk, så de kan sige stop ved mistanke om, at et barn udnyttes, siger Rikke Koks Andreassen.

Går for langsomt

Allerede i 2001 underskrev Apollo en aftale mod kommerciel, seksuel udnyttelse af børn, og nu opfordres arrangørens leverandører ligeledes til at skrive under på dette.

- Vi kan se, at arbejdet giver resultater, men det går ikke altid så hurtigt, som vi gerne ville, hverken i Thailand eller andre steder, hvor vi har gennemført workshops tidligere. Vi er kommet langt, og alle er enige om, at de ønsker at forhindre, at børn bliver udnyttet, siger Rikke Koks Andreassen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.