Chefen hængte fyresedlen på opslagstavlen

Medarbejder var uduelig og illoyal mente chefen

Nordisk Film Biografer skal betale 70.000 kroner til den 26-årige mand for usaglig opsigelse og brud på arbejdstidsdirektivet. Arkivfoto <i>Foto: Torben Hansen</i>

Nordisk Film Biografer skal betale 70.000 kroner til den 26-årige mand for usaglig opsigelse og brud på arbejdstidsdirektivet. Arkivfoto Foto: Torben Hansen

KOLDING:”Udfordringer med kvaliteten af dine arbejdsopgaver samt illoyalitet”.

Sådan lød begrundelsen i den fyreseddel, som en 26-årig mandlig ansat modtog efter ni år hos Biocenter Kolding. Det skriver Fagbladet 3F.

En forkortet version af opsigelsen satte chefen op på opslagstavlen, så alle kollegerne kunne læse, at chefen mente, han var uduelig og illoyal.

Fyringen kom en uge efter, at den ansatte havde meldt sig syg med stress efter en periode med arbejdsuger på over 60 timer - uden merbetaling.

Usaglig opsigelse

I oktober indgik Nordisk Film Biografer og 3F forlig i sagen. Nordisk Film Biografer skal betale 70.000 kroner til Michael Jacobsen for usaglig opsigelse og brud på arbejdstidsdirektivet.

Driftskoordinator Niels Andersen fra Nordisk Film Biografer indrømmer, at der blev begået en fejl i forbindelse med opsigelsen. Han skriver i en mail til Fagbladet 3F:

- Nordisk Film Biografer havde relevante årsager til at skride til afskedigelse. Men vi overholdt ikke korrekte procedurer forud for opsigelsen herunder en forudgående skriftlig advarsel. Derfor valgte vi at indgå et forlig.

Niels Andersen vil ikke uddybe, hvorfor afskedigelsen blev hængt op på opslagstavlen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.