Chefen til syg ansat: Tag en ble på

Horrible forhold for ansatte i hjemmeplejefirma - havde ikke lov til at melde sig syg

Arkivfoto <i>Scanpix Nordfoto</i>

Arkivfoto Scanpix Nordfoto

SJÆLLAND:Ingen løn under sygdom, fyring af gravide og manglende ansættelseskontrakter.

Det er blot nogle af de horrible arbejdsforhold, som tidligere medarbejdere i dag anklager et sjællandsk hjemmeplejefirma for. Det fortæller P4 Sjælland.

Firmaet ”Nødkald Hjemmeservice”, der har til huse på Sydsjælland, og som leverer serviceydelser til borgere i Slagelse, Vordingborg, Kalundborg og Næstved, er af FOA blevet kritiseret for en lang række urimelige forhold for medarbejderne.

Et af de groveste tilfælde af svigt over for medarbejderne finder man hos 30-årige Michelle Slot, der var ansat i ”Nødkald Hjemmeservice” fra 2012 til 2013.

For syg til at arbejde

Kort efter hun var startet i virksomheden blev hun ramt af roskildesyge, som gav stærke mavesmerter og krævede jævnlige toiletbesøg. Alligevel turde hun ikke melde sig syg hos den daglige leder, Kirsten Holmsteen.

- Jeg havde hørt fra kolleger og vores leder, at der ikke noget der hed, at man var syg. Det måtte man simpelthen ikke være, så jeg vælger at tage på arbejde alligevel, siger Michelle Slot til P4 Sjælland.

I løbet af dagen får hun det så dårligt, at hun må låne toiletter hos alle de borgere, som hun er ude til i løbet af vagten. Derudover må hun flere gange stoppe bilen for at kaste op.

- Tag en ble på

Til sidst vælger Michelle derfor at ringe til leder Kirsten Holmsteen.

- Jeg vidste allerede fra starten af, at der nok ventede mig en kæmpe skideballe, hvilket der også gjorde. Kirsten sagde, at jeg udmærket godt vidste, at man ikke melder sig syg i det her firma. Derudover var der jo mange, der gerne ville have mit job, så jeg kunne jo bare tage en ble på, siger Michelle Slot.

Hun nåede samlet set at være ansat i ”Nødkald Hjemmeservice” i 11 måneder, inden hun blev fyret over en sms, som følge af en arbejdsskade.

Fyret efter at have optrådt illoyalt

En anden tidligere medarbejder, Lisbeth, der ikke ønsker sit efternavn offentliggjort, blev fyret efter kun 13 dage hos ”Nødkald Hjemmeservice”.

Hun rådede en alvorligt syg borger til at rette henvendelse til kommunen, da der var brug for mere hjælp, end hun som SOSU-assistent kunne tilbyde.

Da leder Kirsten Holmsteen blev gjort opmærksom på dette råd, fyrede hun Lisbeth med begrundelsen, at hun havde handlet illoyalt over for virksomheden.

Forfærdelig oplevelse

- Jeg forstod ingenting. Jeg havde jo bare gjort mit arbejde, siger Lisbeth og uddyber.

- Når jeg tænker tilbage på episoden med fyringen, så undrer udfaldet mig egentlig ikke. Den tid jeg havde i ”Nødkald Hjemmeservice” var ganske enkelt forfærdelig. Jeg kan slet ikke forstå, at jeg lod mig bondefange på det grundlag, siger hun.

Hun peger blandt andet på, at hun i sin tid i ”Nødkald Hjemmeservice” oplevede ikke at få kontrakt på sin ansættelse, at hendes kolleger var bange for lederen og at en del af de andre ansatte slet ikke var uddannede SOSU-assistenter, men i stedet kaldte sig ”næsten uddannede”.

Flere sager hos FOA

Hos FOA kan man sagtens nikke genkendende til det billede, som Michelle og Lisbeth tegner af ”Nødkald Hjemmeservice”.

Her har man i øjeblikket 3 sager kørende mod firmaet, mens to andre er på vej. Og sagernes alvor får Hans Pedersen, der er faglig koordinator i FOA Midtsjælland, til at rejse en hård kritik mod firmaet.

- Hvis man skal tale direkte ud af posen, så vil jeg jo nok kalde det et fupfirma. De prøver simpelthen at snyde på vægten. Der skal så mange penge, som det overhovedet er muligt i fortjeneste. Og derfor prøver man at lave de her numre, siger Hans Pedersen til P4 Sjælland.

Hos FOA drejer de tre sager sig primært om manglende lønudbetaling, mens én sag handler om fyring af en gravid medarbejder.

Kirsten Holmsteen fra ”Nødkald Hjemmeservice” har ikke ønsket at kommentere på de aktuelle sager.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.